Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a participat joi, 26 mai a.c., la o întâlnire cu mediul de afaceri reprezentat de Fundaţia Romanian Business Leaders, organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit care numară peste 300 de antreprenori şi şefi de companii din România care lucrează voluntar în proiecte concrete de antreprenoriat social.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Componenta economică este esenţială pentru dezvoltarea oraşului. În programul meu de guvernare locală am pornit de la condiţia că orice am vrea să facem, în toate domeniile, avem nevoie în primul rând de resurse. Viziunea mea este una pro-business. Sunteţi oameni de business, şi eu am fost, şi ştiu că nu se poate face nimic fără bani. Vreau să facem din Bucureşti un centru regional. Acest lucru se poate realiza prin: a) însănătoşirea finanţelor oraşului care presupune descărcarea de costuri colaterale, combaterea corupţiei şi integritate. Nu e vorba doar de punerea facturilor pe site. Asta nu dezvăluie costurile ascunse. Vreau decăpuşarea de costuri ascunse. Vreau consolidarea unui aparat juridic pentru ca Primăria Municipiului Bucureşti să încheie contracte clare, corecte şi să fie protejată, să nu mai generăm procese, vreau eficientizarea aparatului birocratic; b) ‎reprezentarea internă şi externă a oraşului. Adevărata discuţie este cine, ce experienţă şi forţă politică are pentru a reprezenta Bucureştiul”, a declarat Cătălin Predoiu în cadrul întâlnirii.

Dragoş Anastasiu, general manager al Eurolines şi membru în board-ul Romanian Business Leaders, şi-a exprimat aşteptarea ca viitorul primar general să vină cu o altă stare de spirit: "Trebuie un alt mindset în primărie. Vreau de la un primar să facă viaţa mai simplă”.

 “Mă bucur să constat că multe din măsurile propuse de RBL (Romanian Business Leaders) se regăsesc deja în programul nostru de guvernare locală. Eu sunt un om de echipă. Vrem să rezolvăm traficul - un factor de blocare a dezvoltării oraşului, securitatea clădirilor, deschiderea administraţiei către cetăţeniVoi lua măsuri imediate pentru mediul de afaceri. În primul rând, plata la timp a facturilor. Primăria trebuie să fie un bun partener de afaceri. În al doilea rând, fără mită la primărie. Eu garantez asta. Cine va cere mită, va dispărea din primărie. În al treilea rând, voi constitui un grup consultativ Primărie - firme private, care să funcţioneze în şedinţe periodice. În primăria condusă de mine nu va mai exista sindormul Dorel: toate planurile de intervenţii vor fi publicate ca să poată fi consultate, firmele să îşi facă planurile, cuvântul de ordine va fi predictibilitate”, a fost angajamentul asumat de Cătălin Predoiu în faţa reprezentanţilor mediului de afaceri. 

La discuţiile care au avut loc la sediul Romanian Business Leaders, din partea PNL, alături de Cătălin Predoiu, au participat Anca Boagiu – preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat, Mircea Toader – vicepreşedinte al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor şi candidaţi ai PNL la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Membrii Romanian Business Leaders prezenţi la întâlnire au fost: Ion Lixandru - vicepreşedinte dezvoltare relaţii autorităţi şi parteneriate patronate al Asociaţiei Române de Logistică; Dragoş Anastasiu – membru board Romanian Business Leaders şi general manager al Eurolines; Sorin Axinte, partener, GLUE, board member RBL Anca Harasim, director executiv, AmCham, board member RBL; Felix Patrascanu, managing director, FAN Courier, board member RBL; Virginia Otel, communication leader, Garanti Bank; Adriana Ahciarliu, presedinte, Diplomat Consulting; Daniel Mischie, COO, City Grill; lorin Furdui, country manager, Portland Trust.

          

Foto aici: https://we.tl/sgDbxmP9AD

 

Departamentul de comunicare al PNL Bucuresti

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.