Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a prelungit până pe 15 mai perioada de înscriere a profesorilor în grupurile de lucru care vor elabora programele şcolare pentru învăţământul gimnazial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MENCS a explicat, într-un comunicat, că a luat această decizie ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea cadrelor didactice, precum şi a suprapunerii calendarului iniţial de înscriere cu perioada vacanţei pascale.

"Implicit, a fost modificat şi calendarul aferent procedurii de selecţie a profesorilor interesaţi să participe în aceste grupuri de lucru", se arată în comunicatul MENCS.

Prin urmare, noul termen-limită pentru înregistrarea aplicaţiilor pe platforma MONMedu este duminică, 15 mai, inclusiv.

Evaluarea portofoliilor profesionale şi a proiectelor inovative de programă şcolară va avea loc în perioada 16-27 mai, în timp ce anunţarea componenţei grupurilor de lucru va avea loc pe 30 mai.

Profesorii selectaţi vor desfăşura activităţile de proiectare a programelor şcolare pentru gimnaziu, precizează MENCS.

Participarea la elaborarea programelor şcolare va fi recunoscută în evaluarea dosarului pentru obţinerea gradaţiei de merit, calitatea de membru în grupurile de lucru la programele şcolare beneficiind de o pondere de minimum 20 la sută din punctajul total, se mai arată în comunicat.

Pentru facilitarea depunerii candidaturii, obţinerea parolei de acces este posibilă şi prin transmiterea unei solicitări directe la adresa de email: suport-mon@edumax.edu.ro, specificând numele, funcţia şi instituţia.

Informaţii suplimentare privind utilizarea aplicaţiei MONMedu în procesul de înscriere sunt disponibile la adresa https://mon.edu.ro, precizează MENCS.

Selecţia profesorilor în grupurile de lucru pentru realizarea programelor de gimnaziu va fi făcută în funcţie de elementele de creativitate, originalitate şi inovare ale proiectelor prezentate în portofoliile profesionale ale candidaţilor, informează Ministerul Educaţiei.

"În cadrul fişei de evaluare, punctajul general acordat portofoliului profesional al candidatului este egal cu punctajul general acordat proiectului inovativ de programă şcolară, respectiv câte 50 de puncte pentru fiecare criteriu (din totalul de 100 de puncte posibile)", explică reprezentanţii MENCS.

E mai precizează că elaborarea proiectului inovator de programă şcolară nu exclude posibilitatea unei propuneri de curs opţional la nivelul disciplinei sau inter/transdisciplinare.

Elaborarea programelor şcolare pentru clasele V-VIII este planificată să se încheie în decembrie 2016. Detaliile pot fi găsite la adresa de internet: https://www.edu.ro/index.php/articles/24189.

Urmare a numeroaselor solicitări primite din partea cadrelor didactice, precum şi suprapunerea calendarului iniţial de înscriere cu perioada vacanţei pascale, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a decis prelungirea perioadei de înscriere în grupurile de lucru care vor elabora programele şcolare pentru învăţământul gimnazial. Implicit, a fost modificat şi calendarul aferent procedurii de selecţie a profesorilor interesaţi să participe în aceste grupuri de lucru.

Prin urmare, noul termen-limită penru înregistrarea aplicaţiilor pe platforma MONMedu este duminică, 15 mai, inclusiv. Evaluarea portofoliilor profesionale şi a proiectelor inovative de programă şcolară va avea loc în perioada 16-27 mai, în timp ce anunţarea componenţei grupurilor de lucru va avea loc pe 30 mai. Profesorii selectaţi vor desfăşura activităţile de proiectare a programelor şcolare pentru gimnaziu.

Precizăm că participarea la elaborarea programelor şcolare va fi recunoscută în evaluarea dosarului pentru obţinerea gradaţiei de merit, calitatea de membru în grupurile de lucru la programele şcolare beneficiind de o pondere de minimum 20% din punctajul total.

Pentru facilitarea depunerii candidaturii, obţinerea parolei de acces este posibilă şi prin transmiterea unei solicitări directe la adresa de email: suport-mon@edumax.edu.ro, specificând numele, funcţia şi instituţia. Informaţii suplimentare privind utilizarea aplicaţiei MONMedu în procesul de înscriere sunt disponibile la adresa https://mon.edu.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.