Cătălin Rădulescu, deputatul PSD care a scris pe Facebook că va iniţia un proiect de lege prin care să desfiinţeze echipajele radar şi că poliţiştii sunt "pândari" şi "şpăgari" care "stau ascunşi ca şobolanii", a fost amendat, vineri, în judeţul Tulcea, pentru depăşirea vitezei legale în localitate. Unul din poliţiştii care l-au oprit susţine că parlamentarul i-a jignit şi înjurat pe agenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din Poliţie, parlamentarul a fost oprit de un echipaj vineri la ora 16.00, pe DN 22, în localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Tulcea, după ce aparatul radar a înregistrat o viteză de 82 de kilometri la oră. Parlamentarul a primit o amendă de 315 lei pentru depăşirea vitezei şi un avertisment pentru neprezentarea documentelor.

Unul dintre poliţiştii din echipajul care l-a oprit pe Rădulescu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că, în momentul legitimării, Rădulescu a prezentat doar legitimaţia de Parlament şi a început să îi jignească pe agenţi.

"Această postare a domniei sale deputat Rădulescu a fost pusă după ce ieri noi l-am oprit în judeţul Tulcea la radar pentru o viteză de 80 sau 82 de kilometri la oră în localitate, apoi ne-a făcut nesimţiţi şi ne-a înjurat atât pe mine, cât şi pe colegii mei”, scrie Marius Cucu, agent de poliţie la Poliţia Judeţeană Tulcea Tulcea.

El mai relatează în postarea sa de pe Facebook că deputatul le-a spus poliţiştilor că nu mai trebuie să le prezinte documentele personale, fiind suficientă legitimaţia cu sigla Parlamentului României. Agentul mai spune că a înregistrat cu telefonul mobil întreaga discuţie.

Deputatul Cătălin Rădulescu nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri pentru a comenta situaţia.

Cătălin Rădulescu a scris, sâmbătă, pe Facebook că, după Paşte, va iniţia un proiect legislativ pentru desfiinţarea radarelor formate din echipaje de Poliţie, spunând că s-a săturat de agenţii "pândari" şi "şpăgari" care "stau ascunşi ca şobolanii" pentru a-i amenda pe români.

"Voi iniţia imediat dupa Paşte o iniţiativă legislativă de desfiinţare a radarelor formate din echipaje de Poliţie. M-am saturat, şi cred că toţi românii s-au săturat, de aceşti pândari, care în loc să aibă rol de prevenţie ca în orice stat civilizat şi european, stau ascunşi ca nişte şobolani, ca să dea amenzi şi să penalizeze românii, având salarii din banii noştrii ai românilor", a scris deputatul.

El susţine că în fiecare săptămână apar în presă informaţii despre agenţi de Poliţie care sunt reţinuţi, anchetaţi pentru mită şi abuzuri, iar "singura menire" pe care o au este de a da amenzi şi a lua punctele şoferilor. Rădulescu vrea înfiinţarea radarelor fixe, aşa cum se găsesc şi în alte ţări din Europa, care să fie anunţate pe tabele electronice.

"Voi avea nevoie de susţinerea tuturor conducătorilor auto. Asa că le doresc Paşte Fericit miliţienilor pândari, că vor avea un ultim paşte ca pândari de radar. E timpul să mai eliminăm un abuz, nişte şpăgari şi unii care trăiesc pe banii noştrii ai românilor", mai scrie acesta.

După câteva ore, Rădulescu a şters de pe Facebook această postare.

Poliţistul Marian Godină îi răspunde deputatului, atrăgându-i atenţia că postarea sa de pe Facebook este plină de greşeli gramaticale şi spunând că este ruşinos ca, în România, "persoane care nu ştiu să scrie corect să poată iniţia legi".

"Domnule deputat, sunt convins că o asemenea postare vă va aduce mulţi susţinători. Dar ce aţi spune dacă aţi iniţia o lege care să facă imposibilă ocuparea unei funcţii de deputat de către o persoană care scrie «paşte», cu «p» mic, «noştri» cu doi «i» şi «nici-un» cu cratimă? Nu de alta, dar mie, miliţian pândar, care îmi iau salariul degeaba şi nu am "nici-un" rol, mi se pare ruşinos ca, în România, persoane care nu ştiu să scrie corect să poată iniţia legi. E «decât» o sugestie”, scrie poliţistul Marian Godină pe contul său de Facebook.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată de DNA în 2014, sub control judiciar, fiind acuzat de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funţia şi dare de mită. În urmă cu o lună, acesta a fost condamnat de ÎCCJ la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.