Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va recompensa financiar componentele echipei naţionale de handbal feminin care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, informează site-ul oficial al COSR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Salutăm cu mare satisfacţie calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio a echipei feminine de handbal, o mare speranţa a României la o medalie, de ce nu, chiar la titlul olimpic. Preşedintele Alin Petrache a hotărât, conform legii, să premieze fiecare componentă şi participant la acest succes", a declarat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.

Oficialul COSR consideră că o mare contribuţie la performanţele echipei o are antrenorul Tomas Ryde: “În acelaşi timp, cu maximă celeritate, cel mai probabil miercuri, Comisia Tehnică va trece în programul Pol România întreagă echipa de handbal cu nişte indemnizaţii lunare la nivelul tuturor marilor campioane. Mulţumim Federaţiei Române de Handbal şi mai ales preşedintelui Alex Dedu, că a venit alături de noi în proiectul comun de finanţare a echipei feminine prin programul Solidaritatea Olimpică, care a început în urmă cu doi ani, şi în acelaşi timp în proiectul de aducere a unor specialişti de talia antrenorului Tomas Ryde, demarat în urmă cu un an. Practic, aducerea  antrenorului Tomas Ryde demonstrează că acolo unde  există programe se poate evolua. Vom acordă absolut toate condiţiile acestei echipe de handbal pentru că este o mare onoare pentru naţiune să avem un lot atât de valoros la Jocurile Olimpice".

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut calificarea la JO la turneul preolimpic de la Aarhus, la care a învins Danemarca, scor 32-25, şi Uruguay, scor 36-19, şi a remizat cu Muntenegru, scor 23-23.

Echipa de handbal feminin a României a mai participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.