Pandemia de coronavirus va trece. Va fi găsit un tratament sau un vaccin. Va exista autoimunizare. Indiferent cum vom face asta, vom reuşi să depăşim această perioadă. Aşa că munca de acasă nu o să mai fie singura variantă. Dar cum o să ne întoarcem la birou? Şi, mai ales, cum va arăta acesta?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Experţii, citaţi de www.wedohr.ro,  spun că viaţa la serviciu ni se va schimba pentru totdeauna. Iar munca în spaţii deschise s-ar putea să fie doar o amintire. Cine ştie, poate vom reveni la această variantă undeva în viitor. 

Vorbim despre un trend al ultimilor ani care a schimbat design-ul birourilor din întreaga lume. O alegere pe care nu doar cei care lucrau în birouri închiriate în hub-uri o făcuseră, ci şi companii internaţioanale. Dar barierele care să ne protejeze împotriva coronavirusului sunt extrem de mici în aceste tipuri de birouri. Şi atunci ce facem? 

 lucrurile trebuie să se schimbe. În Olanda există o companie care desenează „6 feet offices” – birouri cu aproape 2 metri distanţă între oameni. 

Este posibil ca spaţiile de birouri delimitate să se întoarcă – celebrele cubicle-uri. Dar cu siguranţă coridoarele vor fi mai mari, având în vedere că distanţarea socială va fi o prioritate în viitor. 

De asemenea, este posibil ca poziţionarea la mesele de birou să se schimbe, iar oamenii să lucreze spate în spate, nu ca acum în linie sau faţă în faţă. 

Nu în ultimul rând, tehnologia ar putea să fie una o soluţie salvatoare – este posibil să avem lifturi sau uşi cu activare vocală sau electrocasnice cu activare automată. Iar dezinfectarea spaţiilor de lucru o să fie o prioritate pentru toată lumea.

Pentru a afla mai multe despre viaţa la birou în era post-coronavirus, intră aici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.