Deşi suntem în 2020, există încă zone fără acces la apă curentă sau cu un acces anevoios. În acest caz, pentru locuinţele aflate în aceste zone, e nevoie de o pompă de apă sau de un hidrofor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hidroforul este un dispozitiv are aspiră apa, spre deosebire de pompă, care împinge apa la suprafaţă, cu o presiune mult mai mare. Hidroforul este potrivit pentru surse de apă cu adâncimi mici sau medii, de maximum 10 metri, în timp ce pompa e potrivită pentru adâncimi mai mari.

Pompe submersibile - oferte

Când vine vorba de metenanţă, hidroforul este mai greu de folosit şi de întreţinut, în timp ce o pompă are funcţia de autoamorsare, care îi permite să-şi adapteze singură setările la fiecare sursă de apă.

Pompele de apă sunt pompe de suprafaţă şi pompe submersibile. În cazul accesului la apă curentă, doar pompa submersibilă ne este de folos.

O pompă submersibilă bună va prezenta mai multe avantaje, şi considerăm că este un dispozitiv esenţial pentru acele locuinţe care trebuie să îşi procure apa dintr-o sursă proprie: izvor, iaz, puţ sau fântână.

Oferte eMAG pompe submersibile

Alegerea celei mai bune pompe submersibile pentru locuinţă ar putea fi destul de dificilă, dar misiunea ţi-ar putea fi uşurată dacă ţii cont de câteva aspecte importante.

Mai întâi, să spunem că o pompă submersibilă este una care poate fi scufundată complet în apă. Motorul este închis ermetic şi este cuplat aproape de corpul pompei.

Avantajul major al unei pompe submersibile este că  este foarte eficientă, deoarece nu trebuie să consume multă energie pentru a ridica apa. Presiunea apei împinge apa în pompă, astfel „economisind” multă energie.

Pompe submersibile – oferte:

De asemenea, deşi pompa în sine nu este versatilă, selecţia de pompe submersibile este cu siguranţă. Unele pompe submersibile pot manipula cu uşurinţă şi materiale solide, în timp ce altele sunt mai bune doar pentru lichide. Pompele submersibile sunt silenţioase, pentru că se află sub apă.

Există însă şi avantaje ale pompelor submersibile şi două dintre ele au legătură cu sigiliul.

Sigiliile pot fi oxidate, în timp. Când se întâmplă asta, apa se scurge în motor, ceea ce face pompa inutilă până la reparare.

Pompe submersibile oferte

Celălalt dezavantaj principal este că o pompă submersibilă nu se potriveşte tuturor utilizărilor. Pompele cu un singur stadiu sunt utilizate pentru majoritatea pompajelor casnice şi industriale uşoare. Acestea includ filtre de acvariu, pompe de canalizare sau pompe de scurgere pentru drenaj.

Pompele cu mai multe trepte sunt utilizate pentru orice lucrare subterană, cum ar fi puţuri de apă sau puţuri de petrol. De asemenea, pompele sunt făcute să funcţioneze fie cu lichide subţiri precum apa, fie cu cele groase precum apa de canalizare.

Pompele submersibile au o mulţime de utilizări, de la irigări la scoaterea apei din puţuri şi foraje şi de la drenarea apei nedorite la forările de petrol.

Printre cele mai populare utilizări, însă, sunt irigaţiile şi scoaterea apei din fântâni.

Costurile reduse ale pompelor submersibile le fac foarte eficiente la irigare, pe suprafeţe agricole mici şi medii. Pentru suprafeţe mai mari, e nevoie de mai multe pompe submersibile.

La scoaterea apei din fântâni, pompele submersibile sunt eficiente atunci când e vorba de adâncimi mari, întrucât nu folosesc multă putere şi nu devin suprasolicitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.