Rezultatele campaniilor de educaţie ecologică organizate de Asociaţia Environ în şcolile din România în ultimii ani devin din ce în ce mai vizibile prin procentul elevilor implicaţi în proiecte de reciclare care este într-o continuă creştere. La nivelul anului 2017, 1200 de unităţi de învăţământ s-au implicat în programul Baterel şi Lumea Non-E, colectând şi reciclând circa 130.000 kg echipamente electrice şi baterii uzate. Utilizând aplicaţia www.magazinbaterel.ro, peste 5000 de elevi au transformat punctele acumulate din reciclare în 100.000 de rechizite şi cărţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ajunsă deja la cea de-a şaptea ediţie naţională, beneficiind de implicarea Ministerului Educaţiei Naţionale, campania Baterel şi Lumea Non-E îşi propune să îi înveţe pe tinerii de pe băncile şcolii despre responsabilitate, implicare socială şi simţ civic. Despre schimbarea care începe cu fiecare dintre noi. În cadrul proiectului, întreaga comunitate de elevi şi profesori se implică într-o serie de activităţi, precum cursuri de protecţie a mediului, acţiuni de voluntariat, concursuri de colectare selectivă a echipamentelor electrice şi a bateriilor uzate, dar şi activităţi eco-creative prin realizarea de colaje, benzi desenate, scenete de teatru sau experimente ştiinţifice.

Prin intermediul platformei www.magazinbaterel.ro, elevii şi profesorii din toate ciclurile de învăţământ, pot descărca materiale informative, vizualiza filme tematice, accesa suportul de curs pentru susţinerea orelor de educaţie ecologică şi îşi pot selecta premiile dintr-o gamă bogată de produse atractive de uz şcolar, cărţi şi pentru cei mai activi, chiar tabere şcolare.

,,Campania Baterel este mai mult decât un proiect care îi premiază pe copii pentru că reciclează, este o chemare la asumarea rolului fiecăruia, de la mic la mare în efortul comun de prezervare a mediului înconjurător şi atenuare a schimbărilor climatice. Concomitent ne bucură faptul că tot mai mulţi profesori şi unităţi de învăţământ se înscriu şi participă activ în acest program. Prin puterea exemplului celor mici, îi încurajăm şi pe cei mari să se implice, să îşi asume leadership-ul, să preţuiască resursele şi bogăţiile pe care natura ni le oferă. Am reuşit în aceşti ani să creăm o adevărată comunitate de prieteni care împărtăşesc aceleaşi valori: grija faţă de mediu, atitudine de învingători, spirit civic şi ne bucurăm să vedem că familia Baterel creşte de la an la an”, a declarat Andrei Orban, preşedintele Asociaţiei Environ.

Cea de-a VII-a ediţie a campaniei Baterel şi Lumea Non-E se desfăşoară în perioada 15 septembrie 2017 – 30 iunie 2018, iar înscrierile se pot face până la data de 15 mai, accesând www.magazinbaterel.ro sau apelând linia telefonică dedicată 031.827.0000.

Campania ,,Baterel şi Lumea Non-E” este un proiect naţional de conştientizare, responsabilitate socială şi colectare selectivă, organizat începând cu 2011 de Asociaţia Environ în parteneriat cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Ministerului Mediului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.