Mihai Bundoi se alătură Philip Morris România ca Head of Scientific & Medical Affairs, poziţie din care va coordona o echipă de specialişti care vor promova reducerea riscurilor în domeniul tutunului din perspectivă ştiinţifică, medicală, clinică şi de sănătate publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Philip Morris International şi-a propus să construiască un viitor fără fum în care ţigările să fie înlocuite cu alternative mai puţin dăunătoare, validate ştiinţific. Pentru a-şi îndeplini acest obiectiv, PMI desfăşoară vaste programe de cercetare şi evaluare a produselor sale fără fum, se află în dialog permanent cu comunitatea ştiinţifică şi încurajează experţii independenţi să verifice rezultatele acestor cercetări.

„În ţara noastră există în continuare foarte multă confuzie în legătură cu produsele fără fum şi cu rezultatele cercetării ştiinţifice din acest domeniu. Pentru ca România să urmeze exemplul altor state şi să facă tranziţia către aceste produse, care sunt o alternativă mai bună decât continuarea fumatului, este important ca ştiinţa din spatele lor să fie cunoscută şi înţeleasă. În acest sens, interacţiunea cu comunitatea ştiinţifică şi medicală reprezintă pentru noi o prioritate. ”, a declarat Dragoş Bucurenci, Director External Affairs în cadrul PMI.

Mihai Bundoi a lucrat peste 27 de ani în industria farmaceutică, a fost Country Manager pentru România şi Bulgaria al unei companii americane, lider mondial în cercetarea şi producerea de analgezice. Ulterior, a deţinut funcţia de consilier superior în Ministerul Sănătăţii din România, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică, precum şi în cadrul departamentului care a gestionat Preşedinţia României la Consiliul European. În ultimii doi ani, Mihai Bundoi a ocupat poziţia de Director Executiv al asociaţiei care reuneşte companiile farmaceutice americane prezente pe piaţa românească. Este absolvent al UMF Carol Davila Bucureşti, cu dublă specializare, medic şi  fiziokinetoterapeut. De asemenea, are un MBA al The Open University, UK, precum şi un Masterat în Administrarea Sistemelor de Sănătate în cadrul Universităţii Bucureşti.

„Dincolo de a fi un simplu tabiet, fumatul este cauza principală a unor boli cronice grave cu profund impact social, economic şi de sănătate publică. În acest context, Philip Morris International şi-a asumat responsabilitatea de a crea produse alternative cu risc redus pentru acei fumători adulţi care nu renunţă complet la tutun şi la nicotină. Mesajul companiei rămâne cât se poate de clar: dacă nu fumezi, nu te apuca; dacă fumezi, lasă-te; dacă nu te laşi, fă o schimbare! Pentru cei care nu renunţă la fumat, PMI a dezvoltat o gamă largă de produse cu risc redus, în spatele cărora se află ample activităţi de cercetare ştiinţifică şi medicală. Personal sunt fascinat de aceste eforturi ale companiei şi sunt extrem de motivat să contribui alături de colegii mei la reducerea semnificativă a riscurilor la care se expun fumătorii”, a declarat Mihai Bundoi, Head of Scientific şi Medical Affairs.

România se află în centrul strategiei Philip Morris International de a construi un viitor fără fum şi de a înlocui ţigările cu produse fără fum care – deşi nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mai bună decât continuarea fumatului. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde de dolari în dezvoltarea, fundamentarea ştiinţifică şi comercializarea produselor fără fum. PMI este o companie puternic centrată pe cercetare şi inovaţie permanentă: peste 980 de oameni de ştiinţă, ingineri, tehnicieni şi personal de asistenţă lucrează zilnic pentru a extinde portofoliul de produse fără fum, care livrează nicotină fără să ardă tutunul.

„Bogata experienţă a lui Mihai cu sistemul de sănătate din România, educaţia sa medicală, precum şi spiritul său antreprenorial, combinat cu abilităţi manageriale îndelung exersate, ne vor ajuta să ne îndeplinim ambiţia de a face din reducerea riscurilor în domeniul tutunului o strategie înţeleasă şi acceptată de comunitatea medicală şi de cei care construiesc politicile de sănătate publică. Toate acestea în beneficiul adulţilor care fumează, al sănătăţii publice şi al societăţii în general.”, a mai declarat Dragoş Bucurenci.

Philip Morris International: Construim un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) este o companie internaţională de top din industria tutunului care  şi-a propus să construiască un viitor fără fum şi să îşi extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conţin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în ţigări şi produse fără fum, inclusiv produse care încălzesc tutunul (heat-not-burn), produse cu nicotină pentru uz oral sau produse cu vapori cu conţinut de nicotină, care sunt vândute pe pieţele din afara SUA. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta ştiinţific şi comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea ţigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacităţi de evaluare ştiinţifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice şi comportamentale, cât şi studii ulterioare introducerii pe piaţă. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, şi a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) şi a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătăţii publice. În 30 iunie 2022, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 70 de pieţe (excluzând Rusia şi Ucraina). PMI estimează că aproximativ 13,2 milioane de adulţi din întreaga lume, au trecut deja la IQOS şi au renunţat la fumat. Cu o bază solidă şi o expertiză semnificativă în ştiinţele vieţii, în februarie 2021, PMI şi-a anunţat ambiţia de a se extinde în domeniile wellness şi de îngrijire a sănătăţii şi de a oferi produse şi soluţii inovatoare care urmăresc să răspundă nevoilor pacienţilor şi consumatorilor.

(Articol susţinut de Philip Morris România)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.