Fundaţia Altex a încheiat procesul de livrare a celor peste 500.000 de măşti şi 32.000 de costume de protecţie ridicată către Inspectoratele Şcolare Judeţene din ţară. Echipamentele de protecţie ridicată, în valoare de peste 1 milion de euro, au fost distribuite în totalitate către instituţiile de învăţământ. La baza acestei acţiuni stă Protocolul de Colaborare semnat între Fundaţia Altex şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării în data de 26 februarie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lista pentru distribuirea măştilor şi a costumelor de protecţie ridicată a fost realizată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, monitorizarea procesului de distribuţie fiind asigurată prin Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar din cadrul Ministerului, Inspectoratele Şcolare Judeţene fiind responsabile cu nominalizarea şcolilor la care vor ajunge.

Fundaţia Altex a asigurat livrarea donaţiei în cel mai scurt timp, dată fiind necesitatea stringentă a acestor echipamente. Procesul a implicat semnarea unui contract de sponsorizare cu fiecare dintre cele 43 de Inspectorate Şcolare Judeţene cuprinse în lista oferită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Cele peste 500.000 de măşti de protecţie ridicată au ajuns în cantităţi egale în 10 judeţe unde    s-a identificat cea mai mare nevoie: Alba, Arad, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Tulcea. Măştile de protecţie pot fi folosite atât de elevi, cât şi de către profesori. Costumele speciale de protecţie de unică folosinţă, destinate celor care fac atât triajul elevilor, cât şi cadrelor didactice, au fost distribuite în toate judeţele din ţară, fiecare judeţ primind 750 de bucăţi, în timp ce în Bucureşti au fost livrate 1.688 costume de protecţie.

„Acest echipament de protecţie ne ajută în mod direct să fim zi de zi alături de elevi. Este necesar să ne protejăm împotriva noului coronavirus prin toate mijloacele pe care le avem, fără să întrerupem pentru prea mult timp interacţiunea directă între profesori şi cursanţi. Contactul direct este esenţial pentru o educaţie completă,” a declarat Puşcaş Ionel, Inspectorul Şcolar General al Capitalei.

Toate măştile de protecţie respectă cele mai înalte standarde de calitate şi performanţă de pe piaţă şi sunt produse în conformitate cu Directiva 2016/425/EU, având standard 149:2001+A1:2009, FFP2 şi fiind certificate de Notified Body cu numărul 0158 (Dekra Testing and Certification Gmbh Germany).

 „O educaţie performantă este esenţială pentru viitorul României. Ultimul an a fost foarte greu pentru fiecare dintre noi, iar învăţământul românesc a fost printre cele mai afectate sectoare.  Sănătatea tinerilor şi a personalului din învăţământ este foarte importantă, însă considerăm că procesul educaţional trebuie să continue, luând toate măsurile necesare de protecţie. Prin această donaţie dorim să contribuim la desfăşurarea fără întreruperi a orelor. Suntem convinşi că prin efort concentrat, tinerii pot trece cu bine prin această pandemie fără ca educaţia lor să aibă de suferit,” a declarat Mihaela Mitescu, Preşedinte Fundaţia Altex.

Donaţia face parte din strategia Fundaţiei Altex de a sprijini educaţia din România, unul dintre cei trei piloni ai organizaţiei, alături de protejarea mediului înconjurător şi implicarea în rezolvarea situaţiilor de urgenţă. De la început, Fundaţia Altex şi-a luat angajamentul să fie un partener implicat direct şi activ în schimbările din România pentru bunăstarea societăţii.

Despre Fundaţia Altex România

Fundaţia Altex este o organizaţie nonprofit înfiinţată de Altex România cu rolul de a se implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească.

Fundaţia pregăteşte o serie de acţiuni pregăteşte o serie de acţiuni prin care va continua să sprijine educaţia din România, digitalizarea şi dezvoltarea învăţământului românesc.

Organizaţia are printre obiective dezvoltarea de proiecte de responsabilitate socială ce pot contribui la schimbarea sistemului de educaţie, la îmbunătăţirea sistemului medical, dar şi la promovarea de practici sustenabile pentru un mediu mai curat.

Fundaţia Altex reflectă în identitatea brandului o abordare de tip Human Social Responsibility (HSR) - oamenii sunt în centrul fiecărei organizaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.