Auto-text-to-speech este un fel de tehnologie new-age care ajută la citirea textelor digitale cu voce tare. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de tehnologia „citit cu voce tare” din acest motiv. Prin atingerea unui deget sau prin apăsarea unui buton, tehnologia text-to-speech preia cuvinte scrise pe orice dispozitiv digital şi le converteşte în sunet. Această tehnologie avansată nu numai că a ajutat studenţii cu dificultăţi de învăţare, dar este utilizată pe scară largă pentru a adăuga voci la videoclipuri şi pentru a le îmbunătăţi (Referinţă: Reading Rockets).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eficacitatea adăugării vocii utilizând tehnologia text-to-speech

Cu siguranţă nu toate videoclipurie au nevoie de o voce în fundal pentru a-l îmbunătăţi. Dar o parte din conţinutul acestuia devine mai atractiv şi mai reuşit atunci când are o naraţiune care vorbeşte în fundal pentru a descrie un produs sau pentru a spune o poveste.

Naraţiunea pe care o includeţi pe fundal în acest fel într-un videoclip ajută la întărirea ideii care este transmisă de vocea principală. Aceasta acţionează ca un strat adăugat care permite transmiterea anumitor aspecte ale serviciului/ produselor promovate sau a mesajului dorit a fi transmis fără a crea reprezentări vizuale pentru acestea. De asemenea, aveţi avantajul că nu este nevoie să lucraţi la editarea modulaţiei vocale sau a dicţiei. Puteţi lăsa la latitudinea software-ului toate detaliile dorite pentru a face o treabă bună în transformarea videoclipului dumneavoastră.

Folosirea automată a convertirii textului în vorbire pentru a adăuga voce pe fundal vă ajută să profitaţi din plin de capacităţile multisenzoriale ale unui videoclip. Ascultarea textelor fiind citite în timp ce videoclipul este redat pe ecran este convenabilă pentru spectatori, deoarece aceştia nu vor mai trebui să citească în continuare textele pentru a înţelege imaginile.

Imaginile şi clipurile video vor atrage atenţia deplină a privitorului cu ajutorul vocii setate folosind tehnologia automată text-to-speech. În plus, 87% din Generaţia Z şi 72% dintre Millennials urmăresc videoclipuri la telefon cu sunetul activat. Deci, există mai multe motive pentru care puteţi adăuga o voce în off (Referinţă: Wibbitz)

Cum se adaugă Voiceover folosind tehnologia Text-to-Speech

  • Aveţi nevoie de un instrument precum programul InVideo care vă va ajuta să adăugaţi text la videoclipuri şi să îl convertiţi cu uşurinţă în voci vocale. Mai jos sunt paşii pe care ar trebui să-i urmaţi:
  • Creaţi-vă contul şi conectaţi-vă la platformă
  •  Alegeţi un template (şablon) şi încărcaţi videoclipurile şi fotografiile. InVideo are o bibliotecă media destul de bogată pe care o puteţi folosi gratuit pentru a accesa videoclipuri şi fotografii.
  •  După ce aţi terminat de editat şablonul, accesaţi setările pentru voiceover.
  • Puteţi alege limba şi vocea dorite pentru videoclipul dumneavoastră şi puteţi adăuga o voce în fundal.
  • Previzualizaţi-vă munca realizată şi efectuaţi modificările necesare înainte de a descărca conţinutul pe care doriţi să îl trimiteţi

Situaţii în care puteţi utiliza tehnologia automată Text-To-Speech pentru fundal

Există unele situaţii în care utilizarea tehnologiei automate text-to-speech pentru voci devine cu adevărat necesară. Iată trei exemple de astfel de situaţii:

● Clienţii pot solicita voce în mai multe limbi la redarea unui singur videoclip. Utilizarea software-ului text-to-speech automat va face munca în câteva minute.

● Videoclipurile explicative cu scripturi care conţin o mulţime de informaţii de fapt au nevoie de o voce de tip voiceover. Dacă privitorii vor petrece tot timpul citind textele şi nu vor găsi răgaz pentru a trece prin imagini, rezultatul final va fi plictisitor şi neatractiv.

● Videoclipurile explicative despre un serviciu sau produs au nevoie de o naraţiune vocală şi, în unele cazuri, trebuie să fie în două sau chiar mai multe limbi. În acest caz, transmiterea vocilor devine uşoară prin utilizarea unei tehnologii automate de tip text-to-speech.

Marketingul video a fost întotdeauna un canal viabil pentru a spori valoarea mărcii afacerii dvs. Iar vocile de fundl pot duce videoclipurile create de dumneavoastră la următorul nivel de popularitate. Cu toate acestea, dacă aveţi mai multe videoclipuri de realizat sau aveţi nevoie de voce în mai multe limbi, cel mai simplu mod de a realiza acest lucru este să alegeţi software-ul text-to-speech automat. Încercaţi această metodă convenabilă şi puteţi vedea rezultatele rapide obţinute

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.