A fi organizat ajută la îmbunătăţirea fiecărui domeniu al vieţii tale. Nimeni nu vrea să meargă în dormitorul lor confruntat cu haine pe podea, lenjerii de pat deranjate şi căni de cafea murdare, care aglomerează locul. La fel, atunci când computerul este dezorganizat sau murdar, poate fi un alt stres pe care trebuie să-l gestionezi în timpul zilei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Învăţarea modului de curăţare a laptopului este o abilitate importantă care implică o anumită cantitate de fineţe, deoarece ai de-a face cu un hardware delicat care poate fi uşor scos din loc sau rupt. Şi când cureţi exteriorul computerului, reţine că este, de asemenea, posibil să îţi cureţi şi partea internă a laptopului. Spaţiile virtuale ar trebui să fie menţinute ordonate şi organizate, de asemenea, mai ales dacă te simţi lipsit de spaţiu pe disc.

Laptopuri - gaseste laptopul potrivit!

Să aruncăm o privire asupra diferitelor moduri în care îţi poţi curăţa laptopul, de la ştergerea ecranului până la ştergerea aplicaţiilor inutile.

Cum îmi pot curăţa laptopul intern?

Deşi nu puteţi duce literalmente o mătură în interiorul computerului, puteţi lua măsuri pentru a goli spaţiul scăpând de aplicaţiile pe care nu le mai utilizaţi şi comprimând fişiere mari, astfel încât acestea să ocupe mai puţin spaţiu pe hard disk. Acest lucru va ajuta multe laptopuri să funcţioneze mai bine şi mai rapid.

Cum să vă curăţaţi hard diskul

Dacă laptopul dvs. funcţionează mai încet decât de obicei, este o idee bună să rezolvaţi problemele. Primul element de acţiune din lista dvs. ar trebui să fie să vă uitaţi la cât spaţiu liber aveţi pe hard disk, HDD sau SSD. Pentru a face acest lucru folosind un sistem de operare Windows, va trebui să deschideţi aplicaţia „Acest computer” din meniul Start.

Din această locaţie, navigaţi la caseta de argint etichetată (C:), acesta este spaţiul dvs. de stocare pe hard disk care vă va arăta cât spaţiu este ocupat faţă de cât este liber.

Când decideţi să vă curăţaţi hard diskul, puteţi naviga pur şi simplu la Curăţarea discului. Folosind această aplicaţie, puteţi elimina fişiere temporare, precum şi fişiere şi programe pe care nu le mai doriţi. Pentru a economisi spaţiu fără a şterge aplicaţii, aveţi şi opţiunea de a comprima pur şi simplu fişiere.

Ar trebui să comprim fişiere?

Dezavantajul cu un fişier comprimat constă în faptul că forţează procesorul computerului să lucreze mai mult, dar, deoarece este un fişier mai mic, ocupă mai puţin spaţiu pe hard disk. Drept urmare, computerul dvs. are capacitatea de a citi fişierul mai repede. Dacă aveţi un procesor puternic de exemplu pe un laptop de gaming, dar vă lipseşte spaţiul pe hard disk, compresia fişierelor poate îmbunătăţi performanţa generală a sistemului.

Ştergerea aplicaţiilor

Ştergerea aplicaţiilor este un alt mod de a elibera spaţiu pe hard disk. Cu toate acestea, cu această metodă, este esenţial să acordaţi o atenţie deosebită la ceea ce ştergeţi de fapt, pentru a vă asigura că nu eliminaţi definitiv ceva de care aveţi nevoie.

Procesul de ştergere a aplicaţiilor nu le şterge, de obicei, într-un sens permanent. În primul rând, sunt trimişi la coşul de reciclare. Apoi, puteţi alege dacă doriţi sau nu să ştergeţi definitiv fişierele respective sau nu.

O notă de reţinut despre ştergerea articolelor este că, dacă trimiteţi programele instalate în coşul de reciclare, acesta le va dezinstala de pe computer şi va trebui să le reinstalaţi, dacă vă răzgândiţi.

Cum să vă curăţaţi ventilatorul laptopului

Un ventilator prăfuit poate crea o anumită poluare fonică care distrage atenţia în timp ce lucraţi. Dacă sunteţi gata să luaţi lucrurile în propriile mâini, aveţi la dispoziţie câteva opţiuni pentru a curăţa corect ventilatorul.

Cel mai simplu mod de a vă curăţa ventilatorul este să folosiţi o cutie de aer comprimat pentru a îndepărta praful din crăpăturile sale. Dacă nu aveţi aer comprimat la îndemână, vă puteţi curăţa şi ventilatorul fără el.

Iată paşii:

  • Opriţi dispozitivul şi deconectaţi-l de la priză.
  • Scoateţi panoul inferior al laptopului dvs., în majoritatea cazurilor, acest lucru va necesita o şurubelniţă. Dacă nu sunteţi sigur de ce aveţi nevoie pentru a elimina panoul de jos, consultaţi manualul laptopului sau căutaţi o copie a manualului online.
  • Preveniţi ventilatorul din a se întoarce în timp ce încercaţi să-l curăţaţi, ţinându-l apăsat cu un deget. Nu scoateţi ventilatorul în întregime de pe laptop, deoarece are multe piese complicate care pot fi dificil de reunit.
  • Ştergeţi ventilatorul cu o cârpă şi aveţi grijă să folosiţi continuu marginea curată a cârpei, pentru a evita trimiterea de prafuri mari în ventilator.
  • Ştergeţi toate orificiile de aerisire din interiorul şi exteriorul laptopului.
  • Suflaţi uşor aer în ventilator pentru a încuraja restul particulelor de praf să iasă.

Cum îmi pot curăţa exteriorul laptopului?

Pentru a curăţa corect exteriorul dispozitivului, este important să vă asiguraţi că utilizaţi numai produse de curăţare adecvate pentru hardware-ul delicat. Dacă nu sunteţi sigur cu privire la siguranţa produsului dvs., consultaţi manualul pentru dispozitivul dvs. specific.

Un ecran murdar al computerului poate fi o distragere a atenţiei atunci când încercaţi să vizionaţi un film, să jucaţi un joc sau să trimiteţi e-mailuri. Problema cu curăţarea pe ecran cu orice produs de curăţare obişnuit este că aveţi de-a face cu un material sensibil şi fragil. De exemplu, unele produse de curăţare pot fi prea dure pentru afişajul dvs. şi îl vor deteriora.

Pentru a curăţa ecranul laptopului, urmaţi paşii de mai jos:

  • În primul rând, veţi dori să obţineţi un prosop din microfibră şi un produs de curăţare sigur pentru computer.
  • Pregătiţi-vă cârpa din microfibră cu o soluţie adecvată de curăţare. Nu uitaţi să evitaţi aplicarea soluţiei de curăţare direct pe ecran.
  • Pulverizaţi o cantitate mică de produs de curăţat pe cârpă.
  • Pornind de la centrul monitorului, ştergeţi uşor afişajul în mişcări circulare.
  • Continuaţi să ştergeţi ecranul până când întreaga suprafaţă a fost ştearsă de murdărie reziduală sau praf.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.