Te-ai săturat să ţii un încărcător în fiecare cameră, deoarece bateria laptopului tău nu rezistă? Eşti sătul de computerul tău „portabil” care nu îţi poate părăsi biroul mai mult de 30 de minute? Sau poate te-ai săturat să te lupţi pentru scaunul echipat cu priză de la cafeneaua ta preferată, pierzând locul ales care este util doar pentru clienţii cu o autonomie mare a bateriei unui laptop Apple. Nu contează cine eşti sau cât de bine tratezi bateria laptopului tău Apple MacBook - în cele din urmă, aceasta va muri. Este normal. Ceea ce nu este normal este că majoritatea oamenilor nu ştiu cum sau când s-o înlocuiască ei înşişi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vestea bună este că, dacă ai un laptop Apple — orice nu se află în linia Retina — îţi promitem că înlocuirea bateriei este mai uşoară şi mai rapidă decât crezi. Nu toate bateriile sunt create la fel - fiecare baterie poate face faţă unui anumit număr de cicluri de încărcare, înainte ca performanţa sa să înceapă să sufere. Poate fi dificil să ştii exact când să înlocuieşti bateria (cu excepţia cazului în care bateria s-a defectat complet, atunci ştii cu siguranţă). Deşi nu există o regulă strictă şi rapidă care să îţi spună când să îţi înlocuieşti bateria, există câteva semne de avertizare clare pe care le poţi urmări.

Avertizare de service

Acesta este uşor. Când MacBook-ul îţi spune că are nevoie de o baterie nouă, ar trebui să îl asculţi. Fă clic pe icoana bateriei din bara de meniu de sus pentru a deschide un meniu drop-down. În partea de sus a meniului, vei găsi versiunea TL;DR a stării curente a bateriei acelui laptop Apple. Dacă scrie „Replace Soon”, „Replace Now” sau „Service Battery” , este timpul să cauţi o nouă baterie. MacBook-ul tău a fost destul de drăguţ pentru a te anunţa: fii un prieten bun şi tratează-l cu o baterie nouă şi drăguţă.

Cu puţine săpături, poţi găsi mai multe detalii despre starea bateriei tale. Secţiunea Power din meniul System Information al Mac-ului listează prin câte cicluri de încărcare a trecut bateria. Compară asta cu numărul maxim de cicluri pentru modelul tău de laptop Apple enumerat pe pagina de instrucţiuni a Apple. Dacă numărul de cicluri de încărcare utilizate este aproape de numărul maxim de cicluri de încărcare pentru modelul tău, ar trebui să începi să te gândeşti la înlocuirea bateriei.

Durată scăzută de funcţionare a bateriei

Îţi aminteşti când ai deconectat prima dată noul tău MacBook? Cine ar putea uita acel sentiment dulce de libertate în timp ce petreceai ore întregi pe laptop, oriunde voiai. Acum simţi că poţi să  petreci doar câteva minute înainte ca MacBook-ul să solicite să fie încărcat. Se pare că ar putea fi timpul pentru o baterie nouă. Pentru cei care preferă o experienţă MacBook mai blândă, o regulă bună este să înlocuiască bateria atunci când durata de funcţionare a acesteia scade la 25% din durata de funcţionare nou-nouţă.

Opriri neaşteptate

Nu doar iPhone-urile se închid în mod neaşteptat – toate dispozitivele noastre alimentate cu baterie se pot opri în mod neaşteptat atunci când bateria depăşeşte durata de valabilitate estimată. Dacă MacBook-ul tău se opreşte atunci când nu vrei să o facă, ar putea fi din cauza faptului că bateria nu mai rezistă. Dacă acest lucru se întâmplă des şi la scurt timp după ce îl încarci, acesta este un semn clar că este timpul să înlocuieşti bateria. De asemenea, un MacBook se poate opri singur dacă se supraîncălzeşte sau întâmpină anumite erori. Asigură-te că testezi laptopul în timp ce este conectat pentru a determina dacă opririle sunt doar o problemă a bateriei.

Supraîncălzire

Un număr ridicat de probleme hardware sau software poate cauza supraîncălzirea MacBook-ului. Cu toate acestea, dacă MacBook-ul tău se supraîncălzeşte rapid în timp ce îndeplineşte sarcini zilnice mici (şi mai ales dacă se confruntă şi cu oricare dintre simptomele de mai sus), vinovatul poate fi o baterie defectă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.