Multe persoane nici nu iau în considerare faptul că o maşină de spălat vase necesită să fie curăţată. Cum aceasta este menită să spele vasele, nu prea ne-am gândi că aceasta are nevoie de curăţare. Deşi ar fi uşor să deducem că aceasta se curăţă singură, adevărul este că resturile de mâncare se pot depune, iar dacă nu este curăţată corespunzător, aceasta poate afecta performanţa acesteia şi poate chiar să rezulte într-o defecţiune. Iată câteva sfaturi pe care le poţi urma pentru a-ţi păstra maşina de spălat vase funcţionând optim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spală cât mai des

Unul dintre cele mai bune moduri de a te asigura că în maşina de spălat vase nu se depun resturi este să o rulezi cât mai des. Făcând asta, vei reduce dăţile în care va trebui să oferi maşinii tale de spălat vase o curăţare generală. Dacă maşina de spălat vase are un ciclu destinat curăţării, ar trebui să îl rulezi lunar. Altfel, poţi rula un program cu o temperatură a apei cât mai ridicată şi detergent special pentru curăţare, cu maşina de spălat vase neîncărcată.

Verifică şi curăţă braţele rotative

Maşina de spălat vase funcţionează cu ajutorul braţelor rotative din care ţâşneşte jet de apă cu presiune mare. Când braţele nu se rotesc cum trebuie sau găurile sunt acoperite de resturi, vasele nu se vor spăla cum trebuie. Asigură-te că maşina de spălat vase funcţionează cum trebuie, iar că braţele sunt bine curăţate şi găurile nu sunt astupate. Dacă sunt, le poţi curăţa cu scobitoare sau o bucată subţire de sârmă.

Spală exteriorul maşinii de spălat vase

Săptămânal ar trebui să cureţi marginea uşii şi exteriorul maşinii de spălat vase. Poţi utiliza un burete sau o cârpă din microfibră şi un detergent corespunzător pentru a curăţa orice pată sau depunere ce s-ar putea să fi ajuns pe marginea uşii, pe mânerul sau pe butoanele acesteia. Atenţie în schimb la butoane. Pentru a nu le defecta, poţi evita să foloseşti detergenţi pe acestea. Pentru a curăţa garnitura maşinii de spălat vase poţi utiliza o perie fină, inclusiv o periunţă de dinţi cu peri moi şi o cârpă jilavă. Evită să utilizezi clor pentru a curăţa maşina de spălat vase.

Desfundă şi curăţă scurgerea

La baza maşinii tale de spălat este scurgerea acesteia, iar în acest loc se strâng cele mai multe resturi. Dacă scurgerea nu este curăţată des, poate rezulta într-o înfundare a acesteia. Când maşina de spălat vase este înfundată, nu va mai funcţiona eficient.

Pentru a curăţa scurgerea, poţi începe prin a colecta cu mâna resturile cele mai mari pe care le vezi. Pentru bucăţelele mai mici, va trebui să desfaci scurgerea. Tot ce trebuie să faci este să scoţi maşina de spălat vase din priză, să scoţi şuruburile şi capacul, să elimini bucăţile mari, să ştergi sau să cureţi resturile mai mici cu o cârpă sau o perie şi să reasamblezi elementele. În acest fel te asiguri că apa murdară nu va rămâne în interiorul maşinii de spălat.

Curăţă filtrul

Dacă filtrul nu este curat, nimic altceva nu va fi. Filtrul se află în interior, sub braţele maşinii de spălat. Dacă nu eşti sigur despre cum poţi să îl scoţi, verifică manualul de instrucţiuni al modelului pe care îl ai. Pentru a curăţa filtrul poţi să îl pui sub apă fierbinte, iar cu o periuţă moale să cureţi orice particule sau resturi ar putea fi prinse în acesta. După îl clăteşti şi îl montezi înapoi. Ai grijă ca filtrul să fie bine montat când îl repui la locul său.

Fii atent la mucegai

Mucegaiul apare în locurile unde umiditatea este sporită, deci interiorul maşinii de spălat vase ar putea fi un loc foarte bun pentru ca mucegaiul să se dezvolte. Asigură-te că laşi uşa de la maşina de spălat vase deschisă după fiecare utilizare şi verifică colţurile, îmbinările şi garnitura pentru potenţiale semne de mucegai. Dacă observi astfel de pete, utilizează un detergent special şi programează un ciclu de spălare cu apă cât mai fierbinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.