BAT este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României în 2021, cu o contribuţie totală de circa 11 miliarde de lei (2,2 miliarde de euro) sub formă de taxe şi accize, ceea ce înseamnă o creştere a contribuţiilor de 10% faţă de anul 2020. BAT este totodată unul dintre cei mai mari exportatori de produse agricole procesate în România, cu peste 60% din volumele produse la fabrica din Ploieşti, ţigarete şi consumabile din tutun pentru glo, exportate în pieţe din întreaga lume. BAT asigură peste 3.000 de locuri de muncă în România şi generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect, prin lanţ¬ul de distribu¬ţie şi aprovizionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BAT este cel mai mare jucător pe piaţa românească a tutunului, cu o cotă de piaţă de peste 50%, şi unul dintre cei mai importanţi investitori. Taxele plătite de BAT către bugetul de stat au crescut de la an la an. Din 20 de ­ţigarete vândute legal, 12 reprezintă acciză, 4, TVA-ul şi restul, venitul producătorului şi al vânzatorului. Din preţ­ul unui pachet de ţ­igări, aproximativ 80% se îndreaptă către bugetul de stat.

În cei 25 de ani de prezenţă în România, impactul BAT în economie este semnificativ. Industria tutunului a avut întotdeauna contribuţii importante la bugetul de stat şi ne bucurăm că BAT rămâne nu doar cel mai mare contribuabil ci, mai mult, în 2021 am crescut această contribuţie cu circa 1,25 miliarde de lei faţă de anul precedent. Vom continua investiţiile în România şi demersul nostru de a construi un viitor mai bun prin reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătăţii şi prin contribuţii valoroase în economie. Acest lucru este posibil într-un cadru fiscal echilibrat şi predictibil, care poate asigura venituri sustenabile pentru bugetul de stat şi predictibilitate pentru industrie şi consumatori”, a declarat Fred Monteiro, Directorul Ariei Europa centrală şi de sud, BAT

BAT este un investitor strategic în România: investiţiile în fabrica noastră de la Ploieşti au depăşit pragul de 500 de milioane de euro de la construcţia sa în 1996. De asemenea, compania investeşte anual circa 1 milion de euro în arta şi cultura din România, susţinând unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică şi evenimente culturale.

Sustenabilitatea este în centrul a tot ceea ce facem şi avem ca obiectiv reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătăţii şi încurajarea consumatorilor să aleagă produse cu risc redus. Compania are în vedere şi alte obiective de sustenabilitate, precum atingerea neutralităţii emisiilor de carbon în cadrul operaţiunilor noastre până în 2030.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.