Dacă aveţi de gând să beţi, este mai bine să alegeţi un whisky bun. În comparaţie cu alte băuturi alcoolice, whisky-ul este cel mai puţin probabil să vă lase cu o mahmureală - în funcţie, desigur, de cât consumaţi din el. Nu numai atât, este una dintre cele mai bune băuturi pe care le aveţi în ceea ce priveşte sănătatea. Câteva guri de whisky în fiecare săptămână vă vor ajuta să:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

1. Rămâneţi slab

În comparaţie cu berea, vinul şi alte băuturi spirtoase, whisky-ul are un număr foarte scăzut de calorii. De asemenea, nu conţine zahăr. Bineînţeles că acest lucru se modifică odată ce începeţi să adăugaţi amestecuri, aşa că rămâneţi cu whisky-ul şi evitaţi să vă îngrăşaţi inutil. Whisky-ul reduce şi pofta de mâncare. O băutură spre sfârşitul mesei vă asigură că nu veţi mânca prea mult.

2. Îi daţi inimii un impuls

Vinul, berea neagră şi whisky-ul conţin toate elemente care vă sporesc sănătatea inimii. Whisky-ul poate reduce riscul formării cheagurilor de sânge, scăzând şansele de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral. Există, de asemenea, antioxidanţi găsiţi în whisky care împiedică colesterolul să se acumuleze în artere şi promovează sănătatea colesterolului bun pe care-l doreşte inima.

Cantitati mici de whisky vor creşte nivelurile de HDL în fluxul sanguin, care este asociat cu protecţia împotriva dezvoltării bolilor de inimă. Dacă istoricul sănătăţii familiei dvs. include rude apropiate care au suferit atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale, o doză zilnică de whisky vă va ajuta să evitaţi aceeaşi soartă.

3. Luptaţi cu celulele canceroase

Un antioxidant special - acidul elagic - se găseşte în whisky. Acidul elagic inhibă propriul ADN să vină în contact cu orice alt compus cauzator de cancer pe care îl puteţi ingera. Acest lucru reduce şansele ca agenţii cancerigeni să se formeze în interiorul corpului. De asemenea, s-a constatat că whisky-ul ajută la protejarea organismului care este supus chimioterapiei.

4. Întârziaţi debutul demenţei

Un studiu din 2003 privind efectele whisky-ului a constatat că poate contribui la reducerea riscului de apariţie a demenţei şi chiar a bolii Alzheimer. Această senzaţie de fericire pe care o produce iniţial băutura are un efect pozitiv de durată asupra sănătăţii creierului.

5. Performaţi mai bine în spatele uşilor închise

Un shot de whisky creşte fluxul de sânge către TOATE organele, ajutând bărbaţii care suferă uneori de disfuncţie erectilă. Băutul excesiv va avea efectul opus, dar nu este nimic în neregulă cu o băutură în timpul unei întâlniri care să vă asigure că libidoul este intact după desert.

6. Preveniţi accidentele vascular cerebrale

Whisky-ul lucrează la prevenirea accidentelor vascular cerebrale în mai multe moduri. În primul rând, opreşte acumularea de colesterol în artere. În acelaşi timp, ajută la scăderea corpului de colesterol care este deja acolo. Cel mai important, whisky-ul ajută pereţii arterelor să se relaxeze, permiţând sângelui să curgă liber pe tot corpul.

7. Reduceţi stresul şi anxietatea

Un shot de whisky după o zi grea ajută la calmarea nervilor, relaxându-vă astfel corpul. Stresul şi anxietatea pot duce la orice număr de probleme de sănătate fizică, o serie de evenimente care pot fi evitate cu ocazionalul cocktail de whisky. Odată cu circulaţia crescută, sângele oxigenat vine şi la toate organele, ajutându-vă să vă recâştigaţi controlul şi să vă liniştiţi.

8. Îmbunătăţiţi memoria de scurtă durată

Mintea va rămâne activă atunci când este perfuzată cu câteva pahare de whisky în fiecare săptămână. Aceiaşi antioxidanţi care acţionează pentru prevenirea demenţei şi a Alzheimerului vă ajută memoria acum. Prea mult whisky şi poate că nu vă amintiţi ce aţi făcut aseară. Dar cu măsură, whisky-ul se dovedeşte a fi un instrument excelent pentru a menţine creierul funcţionând aşa cum ar trebui.

9. Aveţi un sistem de digestie mai sănătos

Istoric, whisky-ul este consumat după masă pentru a ajuta alimentele să treacă uşor prin sistemul digestiv. Fluxul de sânge proaspăt pe care îl aduce în stomac şi în alte organe ajută corpul să se relaxeze şi să lucreze la digestia mesei. Riscul de indigestie este evitat, permiţându-vă să vă bucuraţi de restul serii în linişte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.