Nu se poate subestima cât de importantă sunt o canapea şi un set de fotolii pentru viaţa dvs. de zi cu zi. Sunt baza paletei de design a livingului, locul de întâlnire pentru prietenii şi familia pentru a petrece timp de calitate şi un loc confortabil pentru a vă odihni după o zi lungă. Totuşi, din păcate, acestea nu rezistă o veşnicie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O canapea şi un set de fotolii de calitate ar trebui să rămână în stare bună timp de mulţi ani - în medie, între şapte şi 15 ani - dar cum ştiţi când a trecut timpul? Fie că canapeaua dvs. nu se mai potriveşte stilului sau spaţiului dvs. sau fotoliile pur şi simplu au văzut zile mai bune, există o mulţime de semne de avertizare la care trebuie să fiţi atenţi.

Canapeaua sau fotoliile nu mai funcţionează pentru nevoile dvs.

Dacă vremurile bune şi vechi ale nopţilor petrecute singur pe canapea s-au dus de mult - şi poate că le-aţi schimbat cu legănatul unui copil pe genunchi şi găzduirea oaspeţilor peste noapte - veţi avea nevoie ca o canapea şi un set de fotolii să funcţioneze în moduri diferite.

Un aranjament al fotoliilor care era odată potrivit pentru propria oază este acum un joc de strategie, cum să încapă toată lumea confortabil pentru seara de film în familie. Luaţi în considerare upgrade-ul la o canapea secţională sau modulară pentru a se adapta nevoilor versatile ale gospodăriei dvs. extinse. Gândiţi-vă la scaunele modulare ca la jocul LEGO - puteţi construi orice formă care funcţionează cel mai bine pentru dvs.

Pur şi simplu nu mai sunt confortabile

Scopul principal al unei canapele şi a fotoliilor este de a oferi un loc confortabil pentru a vă aşeza pe spate, a vă ridica picioarele şi a vă bucura de seara de film în familie. Dacă vă treziţi cu dureri de spate, este timpul să mergeţi la cumpărături de mobilă.

Nimănui nu-i plac pernele de canapea cu cocoloaşe şi denivelări - asta este evident - dar luaţi în considerare dacă şi cadrul general funcţionează pentru dumneavoastră. Dacă braţele sunt prea largi, scaunul prea adânc (sau nu suficient de adânc) sau spătarul prea drept, toate acestea vor contribui la o experienţă inconfortabilă pe canapea.

Auziţi zgomote când vă aşezaţi pe ele

Sunetele de crăpături sau pocnituri sunt un semn că rama din lemn a canapelei dvs. sau arcurile sau chingile din puntea scaunului sunt compromise. Nu numai că acest lucru poate avea un impact asupra capacităţii dvs. de a vă aşeza pe spate şi de a vă relaxa - arcurile fragile şi suprafeţele inegale nu merg mână în mână cu confortul - dar poate fi potenţial nesigur. Este timpul să faceţi un upgrade.

După ce v-aţi mutat, vechile canapea şi fotolii nu se potrivesc cu noul spaţiu

Mutarea într-o casă nouă este ocazia perfectă pentru a evalua mobilierul care vă înconjoară. Sunt şanse ca noul dvs. spaţiu să includă provocări de design şi proporţii de amenajare diferite de cele ale spaţiului dvs. actual - un living lung şi subţire, poate, sau intrări greu de rezolvat. Este posibil ca vechea dvs. canapea şi acele fotolii antice să nu se potrivească sau să nu fie potrivite pentru noua dvs. locuinţă.

Ca regulă generală, lăsaţi cel puţin un metru în jurul laturilor şi în spatele canapelei pentru a vă putea plimba şi între 30 şi 50 centimetri între canapea şi măsuţa de cafea. Acest lucru va asigura cea mai bună circulaţie şi vă va scuti de lovituri la genunchi în colţuri ascuţite.

Tapiţeria este ireparabilă

Canapelele şi fotoliile le văd pe toate - daune provocate de soare, pahare de vin roşu, accidente cu animale de companie, orice. În timp ce un pic de uzură este de aşteptat, uneori, o canapea şi un set de fotolii pur şi simplu nu se poate recupera, mai ales dacă rupturile şi găurile au expus spuma, umplutura sau penele.

O curăţare profesională bună poate face minuni pentru o canapea, dar dacă ţesătura este ruptă sau decolorată, nu se pot face prea multe. Cel mai bine este să începeţi de la zero în acest scenariu.

În timp ce cumpăraţi o canapea şi un set de fotolii noi, este important să alegeţi o ţesătură care va rezista în timp, inclusiv pete lipicioase de unt de arahide cu degete şi zgârieturi de pisică. Selectarea unei ţesături care este rezistentă la umiditate, rezistentă la pete şi anti-zgârieturi vă va economisi atât bătăi de cap, cât şi bani în timp.

Aţi cumpărat în panică - şi nu vă mai place

Nu sunteţi singur: majoritatea dintre noi am făcut cel puţin o achiziţie mare pe care o regretăm. În acest caz, luaţi în considerare revânzarea canapelei şi a fotoliilor sau căutaţi o organizaţie de caritate locală căreia să le donaţi.

Este în regulă să o luaţi de la capăt şi să obţineţi ceea ce vă doriţi cu adevărat pe termen lung. Poate că alegerea dvs. regretabilă va fi canapeaua perfectă a altcuiva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.