Se apropie din nou acea perioadă a anului. Piscinele încep să se închidă. Vecinii se întorc cu toţii din vacanţă. Soarele nu pare a fi la fel de intens pe cât a fost cu câteva săptămâni în urmă. Din păcate, totul înseamnă un singur lucru - vara se apropie de sfârşit şi un nou an universitar este pe cale să înceapă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primii ani de şcoală, aprovizionarea pentru revenirea la şcoală era destul de simplă. Tot ce trebuia să faceţi era să mergeţi la magazinul preferat, alegându-vă cele mai importante rechizite şcolare. Dacă aveaţi noroc, s-ar putea să fi primit chiar şi un rucsac nou. Dar plecarea la facultate este puţin diferită, mai ales în primul an. Aveţi în continuare nevoie de acele rechizite de bază, dar aveţi nevoie şi de câteva aparate electrocasnice, care să vă ajute să vă descurcaţi la cămin.

1. Mini frigider sau frigider compact

Aparatul evident de care are nevoie fiecare cămin este mini-frigiderul. Fiecare student are nevoie de unul dintre acestea. Chiar dacă aveţi de gând să mâncaţi la cantină şi nu intenţionaţi să vă pregătiţi propriile mese în camera dvs., aveţi nevoie de un mini-frigider de încredere, pentru a vă păstra băuturile şi gustările la rece.

Frigiderele compacte sunt suficient de mici pentru a le pune într-un colţ sau sub birou, dar suficient de mari pentru a vă ţine alimentele şi băuturile de bază. Dacă facultatea vă permite acest lucru, ar trebui să vă uitaţi să obţineţi un frigider de dimensiuni medii. Acestea nu sunt doar suficient de mici pentru o atmosferă de cămin, dar au de obicei mai mult spaţiu şi un compartiment de congelator separat pentru alimentele congelate.

2. Cuptor cu microunde

A avea un cuptor cu microunde de încredere este un alt aparat obligatoriu pentru cămin. Sigur, căminul dvs. va avea probabil un cuptor cu microunde în zona comună, dar cel mai probabil va fi un model vechi care probabil nu funcţionează la fel de eficient. În plus, este probabil ca cineva să îl folosească fix atunci când aveţi nevoie de el.

Evitaţi drama şi aduceţi-vă propriul cuptor cu microunde. Un cuptor cu microunde mic este uşor de adus cu dvs. şi nu ocupă mult spaţiu. Veţi avea luxul de a vă încălzi resturile sau de a face o pungă cu floricele, totul fără a fi nevoie să părăsiţi camera sau să aşteptaţi la coadă. Este aproape o garanţie că orice cuptor cu microunde pe care îl cumpăraţi şi îl aduceţi va fi mai bun decât cel care este în căminul dvs. şi este utilizat în fiecare zi de nenumărate persoane.

3. Umidificator

În majoritatea campusurilor universitare, căminele tind să fie de obicei locuri fierbinţi şi uscate. Folosirea unui umidificator nu numai că vă va ajuta să vă menţineţi camera mai confortabilă, umezeala suplimentară din aer vă va ajuta să vă simţiţi puţin mai bine prin ameliorarea pielii uscate şi mâncărimii, precum şi la orice simptome alergice pe care le-aţi putea întâmpina.

Acum că locuiţi în apropierea celorlalţi studenţi, un umidificator vă poate reduce dramatic şansele de a prinde alţi viruşi. Nimănui nu-i place să fii bolnav şi acest lucru este valabil mai ales atunci când trebuie să învăţaţi pentru un examen.

Umidificatoarele sunt, în general, destul de silenţioase, deci nu vă va deranja colegul sau colega de cameră. Şi sunt, de asemenea, destul de mici, aşa că nu vor ocupa mult spaţiu.

4. Aparat de cafea

Indiferent dacă aveţi cursuri dimineaţa devreme sau intenţionaţi să studiaţi până târziu în noapte, probabil că va trebui să aveţi acces la o cantitate considerabilă de cafea proaspătă. Acesta este motivul pentru care un aparat de cafea de încredere este esenţial pentru căminul dvs.

Cele mai multe cămine nu vor avea la dispoziţie un aparat de cafea şi, dacă o fac, puteţi paria că a fost acolo de mulţi ani şi că cafeaua pe care o va face va fi groaznică. Sau vă puteţi aduce propriul aparat de espresso. Acesta este un mod uşor de a vă face prieteni în cămin.

Pentru a elimina deşeurile total, vă recomandăm un aparat de cafea cu o singură ceaşcă, cum ar fi un aparat care funcţionează pe bază de capsule de cafea. Acestea sunt un mod minunat de a preparara suficientă cafea pentru a putea trece prin ultimul capitol al manualului, fără a fi nevoie să preparaţi o carafă întreagă pe care o veţi arunca.

5. Fier de călcat

A avea un fier de călcat este un alt lucru important pentru cămin, chiar dacă mulţi studenţi vor crede că nu vor avea nevoie de unul.

La un moment dat, va trebui să vă îmbrăcaţi cu o cămaşă şi nimeni nu vrea să arate neglijent. Fiarele de călcat cu aburi sunt uşor de transportat şi suficient de mici pentru a fi depozitate.

Mutarea departe de casă şi locuitul într-un cămin nu va fi uşor pentru majoritatea studenţilor, cel puţin nu la început. Aducerea acestor aparate este o modalitate excelentă de a face tranziţia mai uşoară, astfel încât să vă puteţi concentra mai mult pe studii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.