Durerile de spate sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate, care afectează 8 din 10 persoane la un moment dat de-a lungul vieţii. Durerile de spate ar putea fi o durere mică ascuţită sau ternă, care persistă toată ziua. Există mulţi factori diferiţi care pot provoca dureri de spate, de la o postură proastă, la lipsa exerciţiului fizic. Cu toate acestea, uneori durerile de spate sunt legate de picioare şi durerile provocate de pantofi de damă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă picioarele dvs. cauzează sau contribuie la dureri de spate, o schimbare a pantofilor ar putea face o diferenţă majoră. Perechea potrivită de pantofi de damă vă poate oferi sprijinul necesar pentru spate în timp ce vă aflaţi la serviciu, la sală sau când vă plimbaţi prin oraş. Perechea greşită poate provoca sau exacerba simptomele durerii de spate.

De unde ştiţi care sunt cei mai buni pantofi de damă pentru ameliorarea durerilor de spate? În acest articol, vă vom arăta cum să alegeţi cei mai buni pantofi de damă pentru durerile de spate şi factorii pe care trebuie să îi luaţi în considerare atunci când cumpăraţi pantofi noi. Odată ce aveţi pantofii potriviţi de dama pentru picioarele dvs., este posibil să observaţi imediat o ameliorare a durerilor de spate.

De ce sunt importanţi pantofii pentru durerile de spate

Picioarele sunt baza restul corpului dvs. Când purtaţi încălţăminte incomodă, acestea creează o reacţie în lanţ pe glezne, genunchi, şolduri şi, în cele din urmă, pe spate. Picioarele dvs. au nevoie de sprijin adecvat pentru a preveni durerea în timp ce staţi, mergeţi sau alergaţi.

Fără un sprijin adecvat, s-ar putea să vă ajustaţi mersul sau poziţia şi să vă repoziţionaţi coloana vertebrală, pentru a compensa lipsa de sprijin în pantofi. De asemenea, aveţi nevoie de încălţăminte care să absoarbă impactul pe măsură ce piciorul se loveşte de sol, astfel încât alte părţi ale corpului să nu fie nevoite să suporte forţa impactului.

Sfaturi pentru alegerea celor mai buni pantofi de damă pentru durerile de spate

Pantofii buni nu se referă la ultima tendinţă sau la preţuri mici. Când sunteţi gata să cumpăraţi pantofi de damă noi, faceţi din confort şi calitate o prioritate şi ţineţi cont de următoarele sfaturi. Vă veţi bucura că aţi făcut-o, deoarece nimic nu depăşeşte viaţa fără durere.

1. Luaţi în considerare suportul arcadelor

Suportul pantofului dvs. ar trebui să fie conceput pentru a funcţiona cu arcada naturală a piciorului. Arcada piciorului dvs. poate fi fie scăzută, neutră sau înaltă. Persoanele cu picioarele plate sau arcade înalte ale piciorului pot provoca suprapronatia piciorului şi gleznei. Asta înseamnă că piciorul se rostogoleşte excesiv în jos atunci când loveşte pământul. Acest lucru perturbă alinierea corpului şi creşte impactul mersului sau alergării, putând provoca leziuni sau dureri.

Un suport bun al arcadei vă poate ameliora sau elimina durerile de spate. Cu toate acestea, este mai important să alegeţi un pantof care să se simtă confortabil şi să se potrivească corect, în ciuda tipului dvs. de arcadă.

2. Luaţi în considerare amortizarea

Atunci când alegeţi pantofii, luaţi în considerare dacă acestea oferă o amortizare suficientă pentru a reduce impactul. Amortizarea va ajuta la disiparea şocului impactului şi la reducerea stresului pe spate.

Partea pantofului care vă protejează piciorul de impact se numeşte talpa intermediară. Talpa intermediară este situată între partea pantofului care atinge solul, numită talpa exterioară, şi partea care trece direct sub picior numită branţul. Talpa intermediară este componentul extern de absorbţie a şocurilor şi poate fi realizată din spumă poliuretanică, acetat de etilen vinil (EVA) sau alt material. Talpile intermediare EVA sunt, în general, mai uşoare decât poliuretanul, dar poliuretanul este mai durabil.

3. Evitaţi tocurile prea înalte

Miliarde de lei sunt cheltuiţi anual pe încălţăminte la modă precum tocurile înalte. Tocurile înalte arată elegant şi deseori se potrivesc bine cu o garderobă profesională. Cu toate acestea, purtarea tocurilor partea arcada inferioară a spatelui şi pieptul să avanseze, aruncând coloana vertebrală din aliniamentul său natural. Acest lucru poate duce la utilizarea excesivă a muşchilor, dureri de coloană şi, eventual, alte probleme ale spatelui.

Tocurile înalte sunt definite ca pantofi cu toc mai mare de 5 cm. Dacă nu doriţi să renunţaţi la tocuri, încercaţi următoarele sfaturi:

  • Alegeţi tocuri care nu depăşesc 5 cm.
  • Evitaţi să purtaţi tocuri pentru perioade lungi de timp pe tot parcursul zilei.
  • Încercaţi să purtaţi o mărime mai mare, care să nu vă strângă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.