Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că i-a cerut Procurorului General al României, Augustin Lazăr, să informeze Parlamentul dacă există un dosar deschis în cazul dezinfectanţilor din spitale, el precizând că, în cazul în care nu există, va cere Parlamentului o comisie de anchetă care să analizeze urgent aceste lucruri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a anunţat că i-a scris Procurorului General al României, în cursul dimineţii de miercuri, cerându-i ”să informeze oficial dacă există deschis un dosar în urma sesizărilor făcute de către jurnalişti cu ceea ce se întâmplă în spitalele din România”. 

”Discutăm de dezinfectanţii diluaţi mai mult decât trebuie şi foarte multe încredinţări directe, care afectează viaţa de zi cu zi. Oamenii mor. Domnul Tolontan a prezentat un raport extrem de interesant cu privire la cei care au fost răniţi în acea tragedie de la Colectiv. Nu am înţeles nimic - acesta este al doilea raport, dezbaterea este în toate televiziunile şi Parlamentul României nu reacţionează”, a mai arătat Zgonea.

El a menţionat că, dacă Procurorul General nu a deschis o anchetă, va cere grupurilor parlamentare o comisie de anchetă rapidă, pentru a vedea care sunt problemele care afectează viaţa românilor şi ce se întâmplă în spitale. 

DNA a deschis, în 2012, un dosar în urma unui denunţ privind licitaţii trucate la patru spitale pentru achiziţia dezinfectanţilor de la Hexi Pharma, apoi a trimis cauza la Parchetul Judecătoriei Sector 2, care a clasat dosarul fără ca patronul firmei, Dan Condrea, să fie audiat. Din martie 2016, o altă plângere penală care îl vizează pe Condrea este la DIICOT, scriu, miercuri, jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.