Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, spune că nu îşi doreşte să preia şefia partidului, după ce a cerut demisia liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, care a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul ”Referendumul”. Zgonea a răspuns mai multor comentarii de pe pagina sa de Facebook, având inclusiv un schimb de replici cu secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul unui partid, luptele nu sunt individuale, ci de echipă, iar eu ţin să vă reamintesc că nu mi-am manifestat niciodată intenţia de a veni la şefia PSD. Consider că PSD are foarte mulţi oameni serioşi şi oneşti, care pot conduce partidul”, a scris Zgonea pe pagina sa de Facebook, unde a răspuns unei persoane care i-a transmis că Dragnea şi Victor Ponta şi-au asumat lupta cu Traian Băsescu. 

De asemenea, o doamnă i-a cerut lui Zgonea demisia din fruntea partidului: ”Dacă nu vă place ce se întâmplă în PSD, dacă nu mai aveţi loc de Liviu Dragnea, de Codrin Ştefănescu, dacă nu sunteţi capabil să o sustineţi pe Lia Olguta Vasilescu, daţi-vă demisia din PSD”. 

”PSD este mai mult decât suma membrilor săi. Acest partid trebuie să rămână consecvent valorilor pe care s-a fundament, a crescut şi a câştigat încrederea românilor”, i-a răspuns Zgonea.

La remarca respectivei persoane că ”pe Liviu Dragnea nu îl mai iubesc doar membri PSD, îl iubesc toţi cei care au votat ca Băsescu să fie demis”, condamnarea liderului PSD fiind ”politică”, Zgonea a replicat: ”Da, doamnă, şi pe Victor Ponta îl iubesc toţi care au votat împotriva lui Traian Băsescu. Dar Victor Ponta a acţionat cu responsabilitate, pentru binele partidului”.

Valeriu Zgonea a avut un schimb de replici şi cu secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, cu care s-a certat şi în şedinţa de vineri, imediat după ce Dragnea a fost condamnat:

Codrin Ştefănescu: ”Eu încă nu înţeleg ce urmăreşti, Vali Zgonea! Şi de ce...”

Valeriu Zgonea: ”Eu urmăresc ca social democraţia să îşi păstreze, cu responsabilitate, angajamentele luate în exterior, şi în interior. De 20 de ani, urmăresc ca PSD-iştii să câştige alegerile locale şi parlamentare, ca să guverneze pentru cetăţeni. Eu nu am susţinut interesele de grup când la PSD, când la PC, când la PRM şi retur. Nu vreau să avem un discurs pentru români şi un alt discurs pentru PSD-işti. Eu vreau acţiuni corecte şi oneste, atât în interiorul familiei PSD, cât şi în exterior. În PSD şi în Romania anului 2016, nimeni nu ar trebui condamnat pentru o opinie. V-aţi înscris în PSD, domnule Codrin Ştefănescu, după care aţi hotărât că nu rezonaţi cu valorile acestui partid şi aţi rezonat, pe rând, cu PC şi PRM, după care aţi venit să ne ţineţi lecţii de moralitate. Eu nu mi-am părăsit colegii, indiferent dacă am câştigat sau am pierdut”.

Codrin Ştefănescu: ”Interese de grup? Zici chiar tu? Când ne-a exclus Geoană pe motiv că suntem prea apropiaţi de Năstase...unde îţi era glasul, Vali? Păi nu era...”

Valeriu Zgonea: ”Codrin Ştefănescu, eram unde am fost în ultimii 20 de ani, în PSD, cu Liviu Dragnea, Victor Ponta şi ceilalţi colegi”.

Schimbul de replici dintre cei doi a avut loc la postarea publicată de Valeriu Zgonea prin care îi transmite pe Facebook un mesaj preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, spunând că PSD este un partid de oameni serioşi şi oneşti, care ”nu merită să ducă povara imaginii afectate de problemele unor lideri”. Zgonea mai afirmă că PSD e o familie în care principiul de bază este solidaritatea cu valorile şi principiile de stânga, şi nu împotriva justiţiei.

Răspunzând unor comentarii, Zgonea a mai spus că este solidar cu ”omul Liviu Dragnea”.

”Sunt solidar cu omul Liviu Dragnea. Dar membrii de partid şi social-democraţii din toată ţara nu trebuie să poarte o etichetă pe care nu o merită. Indiferent de cum simţim, nu putem să ignorăm decizia justiţiei şi ar trebui să fim solidari cu valorile asumate”, a mai scris preşedintele executiv al PSD.

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, i-a sugerat, vineri, preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, că ar trebui să se retragă de la conducerea partidului după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de înschisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, invocând motive de moralitate, au declarat, pentru News.ro, surse din PSD.

Potrivit aceloraşi surse, în cadrul Comitetului Executiv Naţional care a avut loc vineri la sediul central al PSD, imediat după ce magistraţii de la ICCJ au anunţat sentinţa lui Dragnea în dosarul privind fraudele de la referendumul din 2012, Zgonea i-a sugerat liderului PSD să renunţe la funcţia pe care o are din motive de moralitate.

Preşedintele executiv al partidului a spus, în şedinţă, că ”o condamnare e o condamnare, indifierent ce tip de condamnare e” şi că ”nu este moral ca preşedintele unui partid să fie condamnat”. De asemenea, Zgonea a mai spus în cadrul şedinţei că ar trebui convocat un Comitet Executiv Naţional sau un Congres care să decidă care e soluţia cea mai bună în această situaţie, menţionând că şedinţa de vineri a conducerii PSD nu ar fi statutară. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.