Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, se întreabă dacă PSD pune oamenii în funcţii pe ”baza meritocraţiei sau mai degrabă având ca singur atu obedienţa”, după ce, susţine el, a fost apreciat de social-democraţi până în momentul în care a îndrăznit să aibă o părere diferită faţă de cea a conducerii PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Paradoxal sau nu, atunci când Victor Ponta m-a propus pentru a fi preşedinte al Camerei Deputaţilor am fost considerat potrivit pentru această funcţie. La fel am fost apreciat şi atunci când am fost ales prin vot preşedinte executiv al partidului. Brusc, după ce am îndrăznit să am o părere contrară de cea a conducerii, opinia s-a schimbat şi care mai de care dintre foştii camarazi s-au înghesuit să se dezică de toată munca depusă împreună în toţi aceşti ani. Nu pot să nu mă întreb - oare cum se propun, mai nou, oamenii pe funcţii în PSD: pe baza meritocraţiei sau mai degrabă având ca singur atu obedienţa?”, a scris Zgonea, miercuri, pe Facebook. 

De asemenea, el spune că are consţiinţa împăcată pentru că în perioada în care a ocupat diferite funcţii publice a respectat atât partidul, cât şi regulamentul şi legile. 

”Eu cred că dreptul la opinie ni l-am câştigat cu toţii în 1989 şi am conştiinţa împăcată că atâta timp cât am ocupat diverse funcţii publice mi-am respectat atât partidul care m-a propus, cât şi regulamentele şi legile care ne guvernează activitatea. Dacă a lupta pentru respectarea legii înseamnă a te ţine de un scaun, atunci vă rog să îmi judecaţi faptele conform propriilor dumneavoastră valori. Să ataci este foarte simplu, dar să construieşti este foarte greu”, a mai transmis Zgonea. 

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să adopte proiectul de hotărâre de modificare şi completare a Regulemantului Camerei, modificări vare vor permite PSD să îl schimbe pe Valeriu Zgonea din fruncţia de preşedinte al acestui for, după ce în 27 aprilie el a fost exclus din PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.