Zeci de români au lăsat comentarii la filmuleţul postat pe pagina premierului israelian Benjamin Netanyahu, în care acesta apare dând mâna cu liderul PSD Liviu Dragnea şi mulţumindu-i pentru contribuţia la întărirea prieteniei dintre România şi Israel. Comentariile sunt critice la adresa lui Liviu Dragnea, unii atragându-i atenţia lui Netanyahu că Dragnea este "unul dintre cei mai corupţi politicieni din România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În filmuleţul de pe Facebook, Benjamin Netanyahu apare alături de liderul PSD Liviu Dragnea, dând mâna cu el şi mulţumindu-i pentru contribuţia la întărirea prieteniei dintre cele două ţări. "Îţi mulţumesc pentru tot ceea ce faci pentru ca prietenia noastră să devină mai puternică”, îi spune Netanyahu lui Dragnea.

Postarea de joi a premierului israelian a strâns peste 2.000 de reacţii şi peste 300 de comentarii, cele mai multe de la români. Unii dintre aceştia îi scriu să nu îl lase pe Liviu Dragnea să se întoarcă în ţară, pentru că "face rău României”. "Dragă Netanyahu, te rog ţine-l acolo, ia-l de nevastă, fă ce vrei cu el, dar nu-l mai lăsa să plece. Face rău românilor şi României”, scrie cineva.

Într-un alt comentariu, un român îi atrage atenţia premierului israelian că tocmai a cunoscut "unul dintre cei mai corupţi politicieni din România”. "Felicitări, domnule Netanyahu! Tocmai ai cunoscut cel mai dispreţuit politician şi unul dintre cei mai corupţi politicieni din România din ultimii 25 de ani. Este cunoscut drept un hoţ pe-aici, aşa că verifică-ţi buzunarele. Este şi un foarte bun mincinos, deci eu nu aş conta foarte mult pe ce spune (...)”, scrie un cititor din România.

Altul se declară de acord că prietenia dintre Israel şi România este importantă, aşa cum a fost importantă în ultimii 70 de ani, însă spune că Liviu Dragnea nu ajută relaţia dintre cele două ţări, pentru că nu este o persoană de încredere şi "tot ce atinge, distruge”. "Este într-o luptă politică (...) pentru a păsta puterea. El şi acoliţii săi, inclusiv premierul-marionetă Dăncilă, arată o lipsă de respect pentru Constituţie doar pentru a se întruchipa ca prieteni ai Israelului. (...) Relaţia dintre România şi Israel este vitală, dar domnul Dragnea contribuie la ea doar cu superficialitate”, se mai arată într-un comentariu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost miercuri şi joi într-o vizită în Israel, la invitaţia premierului Benjamin Netanyahu, conform unui memorandum adoptat de Biroul Permanent al Camerei. El a vorbit cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim, a precizat un comunicat al Guvernului. De asemenea, Viorica Dăncilă, aflată şi ea în Israel, a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Israel, iar decizia de numire a acestuia îi va aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.