Un consilier judeţean din Vrancea, ales pe listele PSD, a demisionat, luni, după ce a redistribuit pe reţelele de socializare o fotografie trucată cu preşedintele Klaus Iohannis, în care acesta apare în uniformă de ofiţer nazist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Consilierul din Vrancea care a redistribuit o fotografie cu preşedintele Iohannis în uniformă de ofiţer nazist: A fost un gest prostesc şi-i cer scuze public preşedintelui

”Ca urmare a acţiunii personale de a redistribui pe reţelele sociale o fotografie trucată cu preşedintele României, consilierul judeţean Constantin Guguianu şi-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar şi din calităţile deţinute în cadrul organizaţiei PSD Vrancea”, a transmis conducerea PSD Vrancea.

Totodată, organizaţia condusă de Marian Oprişan a menţionat că PSD Vrancea se delimitează de acţiunile lui  Constantin Guguianu şi condamnă ferm acest tip de comportament.

Consilierului judeţean Constantin Guguianu a redistribuit pe Facebook o fotografie trucată care îl înfăţişează pe preşedintele Klaus Iohannis în uniformă de ofiţer nazist.

Potrivit legii, “confecţionarea, vânzarea, RĂSPÂNDIREA, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi“.

După un val de critici, politicianul a şters de pe contul său postarea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.