PSD a obţinut patru mandate de deputaţi şi unul de senator în Vrancea, în timp ce PNL a luat un mandat de senator şi unul de deputat. Printre cei care vor ajunge în Parlament se numără preşedintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, care este primar al localităţii Jariştea, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dragoş Bîrlădeanu de la PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Vrancea, trei mandate de deputaţi şi unul de senator au fost atribuite direct de Biroul Electoral Judeţean în timp ce restul de două mandate de deputat şi unul de senator au fost alocate joi după amiază, prin redistribuire.

Astfel, a intrat în Parlament direct Angel Tîlvăr de la PSD care a câştigat un nou mandat de deputat. Acesta a fost senator în perioada 2004 - 2008, deputat fiind din 2008 până în prezent.

De asemenea, a primit un mandat de deputat, în mod direct, Dragoş Bîrlădeanu de la PSD, vicepreşedinte al Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea. În campania din 2014 pentru prezidenţiale, Bîrlădeanu, care era tot vicepreşedinte al CJ, a fost filmat în timp ce le spunea alegătorilor cum a vândut Klaus Iohannis copii din Vrancea.

”Acest Iohannis înainte să fie primar a vândut copii în străinătate, pe bani grei. Are şapte case, iar prima e făcută cu banii câştigaţi de pe urma copiilor vânduţi. El are aranjamente cu Traian Băsescu şi cu toată gaşca lui ca Băsescu să rămână prim-ministru, iar noi nu vrem asta. Noi nu-l vrem pe Iohannis pentru că el nu a participat niciodată de când e primar la ziua României de 1 Decembrie”, spunea în 2014 Dragoş Bîrlădeanu.

Tot în mod direct i-a revenit un mandat de deputat şi lui Ion Ştefan de la PNL. Om de afaceri, Ion Ştefan a fost în 2016 candidatul PNL la Primăria Focşani. După închiderea urnelor, el a ieşit într-o conferinţă de presă în care a anunţat că el este noul primar al municipiului, pentru ca în final, după numărarea voturilor, el să piardă alegerile, edil devenind candidatul PSD, Cristi Misăilă.

Prin redistribuire au primit mandate de deputat şi Nicuşor Halici, fost prefect al judeţului Vrancea, dar şi Rodicăi Boboc, consilier judeţean, ambii din partea PSD.

În Senat, va ajunge social-democratul Cristian Dumitrescu, căruia i-a fost atribuit mandatul direct de către BEJ. Acesta este parlamentar din anul 1992.

Prin redistribuire, PNL a primit un mandat de senator care îi va reveni lui Cătălin Toma, primar al comunei vrâncene Jariştea, actualul lider al PNL Vrancea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.