Legea offshore ar trebui să intre, în această săptămână, la vot final în Camera Deputaţilor, potrivit declaraţiilor liderilor coaliţiei de guvernare. Proiectul va fi dezbătut astăzi şi mâine în comisie, iar votul final ar urma să fie dat miercuri, în plen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Senat, prima Cameră sesizată, în favoarea proiectului au votat toate partidele, mai puţin AUR. 

În Camera Deputaţilor, USR spune că va susţine în continuare un amendament respins de Senat, care prevede că profitul din exloatarea gazelor din Marea Neagră să meargă spre Pilonul II de pensii. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, declara miercuri, pe Facebook, după votul din Senat pe legea offshore, că prin această lege vom asigura independenţa şi securitatea energetică a României şi, totodată, prin modificările propuse vom stimula dezvoltarea înteprinderilor mici şi mijlocii implicate în sectorul offshore.

”Prin această lege vom asigura independenţa şi securitatea energetică a României şi, totodată, prin modificările propuse vom stimula dezvoltarea înteprinderilor mici şi mijlocii implicate în sectorul offshore, a industriilor conexe, precum şi a celor afectate pozitiv de impactul economic indirect şi indus generat de proiectele offshore”, spune ministrul. 
 
”Aceste resurse suplimentare de gaze naturale, ar contribui la asigurarea aprovizionării sustenabile a României cu energie, la atingerea ţintelor de decarbonizare pe termen lung, precum şi la dezvoltarea infrastructurii naţionale, sau a altor industrii cu valoare adăugată mare, respectiv chimia şi petrochimia”, a mai spus Popescu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.