Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian afirmă că, după ce Rareş Bogdan a anunţat că premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie, ceilalţi joacă "într-un film cu proşti". "Am acceptat angajarea răspunderii pentru bugetul pe un an al unui Guvern care intenţionează să demisioneze peste două luni. Tare, nu?", adaugă el. Ulterior, Vosganian şi-a updatat postarea,anunţând că a primit un mesaj de la Rareş Bogdan, în care acesta preciza că nu a spus niciodată că Ludovic Orban va demisiona şi că aceasta a fost observaţia făcută din studio în timpul intervenţiei sale telefonice pe tema anticipatelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Am primit la postarea de acum o oră un mesaj de la Rareş Bogdan pe care socotesc corect să-l adaug. Iată ce îmi transmite Rareş Bogdan: „Nu am spus niciodată că Ludovic Orban va demisiona. În timpul intervenţiei mele telefonice, cineva din studio a spus asta. Eu am spus că Orban va uza de toate prerogativele constituionale pentru a încerca declanşarea alegerilor anticipate, după negocieri politice cu toate forţele politice care susţin actualul Guvern. I-am transmis lui Rareş Bogdan că această abordare mi se pare mai corectă şi că era bine ca rectificarea să fi fost făcută imediat”, a scris ulterior Vosganian pe Facebook.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Varujan Vosganian afirmă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că europarlamentarul Rareş Bogdan vorbeşte "prea mult".

"Înainte de a spune dacă Rareş Bogdan vorbeşte bine sau rău, să convenim că vorbeşte prea mult. Deunăzi, Rareş Bogdan a anunţat că premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie. Cu alte cuvinte, dacă ne luăm după el, noi, ceilalţi, jucăm într-un film cu proşti. Am acceptat angajarea răspunderii pentru bugetul pe un an al unui Guvern care intenţionează să demisioneze peste două luni. Tare, nu?", susţine el.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni că alegeri anticipate vor avea loc cel târziu în luna aprilie şi că PNL are negocieri cu partidele parlamentare pe această temă, fiind necesare încă 24 de voturi pentru a susţine un astfel de demers.

"Noi vom folosi toate mijloacele constituţionale pentru a genera alegeri anticipate. Este obligaţia noastră. Este o cerinţă a alegătorilor noştri. Acest demers este susţinut de USR, UDMR şi PMP. Ne aşteptăm ca cei care au sprijinit investirea Guvernului Orban, din 23 de parlamentari ALDE, să susţină demersul nostru. (...) Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forţe politice, din care vioara întâi să fie PNL şi un Guvern condus de Ludovic Orban. Veţi vedea că avem toţi paşii pregătiţi. Lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate", a declarat Rareş Bogdan, la Digi24.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.