Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat că nu votează legea de eliminare a pensiilor speciale până când europarlamentarii Rareş Bogdan şi Dacian Cioloş nu vor cere public grupurilor parlamentare în care sunt să se elimine pensiile speciale pentru ei la Bruxelles. Ell a solicitat amânarea dezbaterilor sau retrimiterea legii la comisii. Retrimiterea legii la comisii a fist respinsă cu 233 de voturi ”împotrivă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El a spus că populismul nu înseamnă să iubeşti poporul, ci să te foloseşti de popor.
”Acest proiect îmi ridică probleme de conştiinţă şi probitate politică.  Deputatul a cerut să ştie valoarea punctului de pensie pentru magistraţi, militari şi alte categorii. Aş dori să ştiu care este reglementarea în alte ţări, ca să ştiu dacă nu cumva inventăm noi roata”, a declarat Vosganian.
 
Deputatul a maicerut să ştie care este regimul salarizării categoriilor vizate de această lege în alte ţări. 
 
”Nu mi se pare normal să venim cu o lege care anulează pensiile speciale, fără să venim, în acelaşi timp, cu o altă lege care reglementează statutul profesional, a mai spus Vosganian, explicând că procurorii, ofiţerii şi alte categorii ar trebuie să aibă aceleaşi drepturi„, a spus Vosganian.
El a anunţat că nu votează legea de eliminare a pensiilor speciale până când europarlamentarii Rareş Bogdan şi Dacian Cioloş  nu vor cere public grupurilor parlamentare în care sunt să se elimine pensiile speciale pentru ei la Bruxelles.
De asemenea, a cerut, amânarea dezbaterii sau trtimiterea legilor la comisii, solicitare respinsă cu 233 de voturi ”împotrivă”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.