Liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, îl întreabă pe preşedintele PRO România, Victor Ponta, dacă faptul că nu votează Guvernul Orban înseamnă că o susţine pe Viorica Dăncilă şi se întoarce în PSD. Totodată, el spune că nu ştie dacă ALDE mai are acelaşi candidat la Preşedinţie ca Ponta. "Ca să fie limpede, noi reconfirmăm, dacă mai era nevoie, că Mircea Diaconu este candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte al României", spune Vosganian. Reacţia sa vine după ce Victor Ponta a declarat că ALDE "s-a întors la PNL" şi că nu ştie dacă această formaţiune îl mai poate susţine pe Mircea Diaconu, întrucât s-a aliat cu PNL, care îl are candidat pe Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am o simplă întrebare pentru Victor: urmând acelaşi raţionament bizar, înseamnă că el, dacă nu votează guvernul Orban, o susţine pe Viorica Dăncilă şi se întoarce în PSD?!", spune Varujan Vosganian, miercuri, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că ALDE îl susţine pe Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale.

"Ca să fie limpede, noi reconfirmăm, dacă mai era nevoie, că Mircea Diaconu este candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte al României. Sperăm că va fi, în turul al doilea, un contracandidat redutabil pentru Klaus Iohannis, ceea ce face ca Viorica Dăncilă să fie acum adversarul nostru în atingerea acestui obiectiv. Nu ştiu dacă mai avem acelaşi candidat la preşedinţie ca dl Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a sustine formarea noului Guvern, şi, în consecinţă, protecţia oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem şi aceiaşi adversari politici", afirmă Vosganian.

El mai face referire la cota unică de impozitare.

"Cât despre anul de graţie 2005, când am introdus cota unică, dacă domnul Ponta regretă modelul prealabil al impozitării progresive din timpul guvernării PSD, îi reamintim că impozitarea pesedistă pe cote progresive începea de la 18% şi se încheia la 40%. Îl rugăm pe dl Ponta să ne spună, pornind de la cota unică actuală de 10%, care sunt categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul pe salariu şi cam la cât", mai spune Vosganian.

Liderul PRO România, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la ieşirea de la discuţiile cu PNL, că "cei de la ALDE s-au întors la PNL, sunt liberali, până la urmă era normal, nu-i nicio supărare".

El a spus că şi USR, şi ALDE şi PMP au venit numai cu teme care îi interesează pe ei, oamenii politici.

Referitor la cota unică, Ponta a spus: "Domnul Tăriceanu n-a aflat că nu-i 2005, că suntem în 2019".

Întreba dacă decizia ALDE de a vota Guvernul PNL va afecta alianţa cu PRO România, Ponta a afirmat: "Păi nu, că avem o singură alianţă între PRO România şi ALDE, şi anume pentru susţinera candidatului Mircea Diaconu. Noi îl susţinem pe Mircea Diaconu, nu ştiu dacă cei de la ALDE acum fiind aliaţi cu PNL-ul care îl au pe Iohannis candidat, dacă pot să-l susţină pe Diaconu. Dacă pot, e foarte bine, nu e nicio problemă".

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.