Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian a definit drept ”blestemul Mioriţei” faptul că niciunul dintre criticii României nu a fost nominalizat pentru posturi cheie în instituţiile europene, menţionându-i pe Martin Weber, Frans Timmermans, Guy Verhofstadt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Blestemul Mioriţei: niciunul dintre cei trei detractori ai României - Martin Weber, Frans Timmermans, Guy Verhofstadt - nu şi-a văzut, în noua legislatură europeană, visul cu ochii”, a scris Vosganian pe Facebook după ce Consiliul European a anunţat nominalizările pentru posturi - cheie din instituţiile europene.

El a postat şi un desen reprezentând o oaie.

Şefii de stat şi de guvern au ajuns marţi la un acord, la Bruxelles, asupra nominalizării în posturi-cheie la nivel european: Ursula von der Leyen la şefia Comisiei Europene (CE), Christine Lagarde la BCE, belgianul Charles Michel la conducerea Consiliului european, iar spaniolul Josep Borrell, noul şef al diplomaţiei europene. 

Weber şi Timmermans aspirau la şefia CE, în timp ce numele lui Verhofstadt era vehiculat pentru PE, unde a fost nominalizat Serghei Stanişev.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.