Liderul ALDE Iaşi, deputatul Varujan Vosganian, afirmă că PSD va hotărî soarta ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, precizând că PSD a respectat deciziile ALDE privind miniştrii pe care i-a susţinut, iar ALDE trebuie să întoarcă "gestul de politeţe".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă ALDE îl mai susţine pe Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei, în condiţiile criticilor formulate la adresa acestuia în coaliţia guvernamentală, Varujan Vosganian a spus la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că nu ALDE va trebui să decidă, ci PSD.

"PSD a respectat decizia noastră în legătură cu miniştrii noştri. PSD a schimbat unii miniştri, iar noi am decis ca pe miniştrii noştri să nu-i schimbăm. Singura schimbare pe care am făcut-o a fost între Toma Petcu şi Anton Anton şi a fost doar din motive de sănătate ale celui dintâi. Câtă vreme PSD a acceptat deciziile noastre cu privire la propriii miniştri, noi trebuie să întoarcem gestul de politeţe şi să lăsăm PSD să decidă. Poziţia de ministru al Justiţiei aparţine PSD, ca decizie politică", a afirmat liderul ALDE Iaşi, Varujan Vosganian.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, referindu-se la ordonanţele pe tema codurilor penale, că ministrul Justiţiei Tudorel Toader trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, că trebuie să înceteze cu această atitudine, că acesta a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nici nu crede că avea intenţia să le dea vreodată.

Dragnea a precizat că este apanajul prim-ministrului să decidă în privinţa ministrului Justiţiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.