Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat sâmbătă, la CNC al PNL, că PSD trebuie să înţeleagă că ”degeaba avem medicamente ieftine pe hârtii, dacă ele nu se găsesc în farmacii şi spitale”, după ce social-democraţii au promovat o petiţie în care cer Guvernului Cioloş să deblocheze ieftinirea medicamentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem nevoie de spitale mai curate în România şi asta nu este o chestiune de ideologie. Orice om bun poate înţelege asta, chiar dacă este de stânga sau de dreaptă. Avem nevoie că politicile de sănătate să nu mai fie schiţate din pixul unui ministru, ci să se bazeze pe datele şi puterea cercetării în domeniu şi, din păcate, România este rămasă foarte în urmă la acest capitol. Avem nevoie de medicamente de calitate: degeaba aceste medicamente sunt ieftine pe hârtie dacă ele nu se găsesc în farmacii şi spitale. Oricine poate înţelege asta, sunt sigur că chiar şi colegii de la PSD”, a spus Voiculescu, la CNC al PNL.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că România nu avea, până în primăvară acestui an, o evaluare a nevoilor de servicii de sănătate.

”Cum poţi face investiţii înţelepte şi în interesul pacienţilor dacă nu ştii de ce anume ai nevoie şi unde este acea nevoie mai acută? Este una dintre conditionalitatile ex-ante, cunoscută statului român şi MS din 2014. Am început de la zero în mai şi vom finaliza această analiză până la sfârşitul acestui an, asigurând astfel disponibilitatea banilor europeni pentru spitalele regionale. Vom pregăti de asemenea proiecte de investiţii-alături de Bancă Europeană de Investiţii din bani europeni din planul Juncker astfel încât următorul guvern, orice culoare politică ar avea el, să poată lansă licitaţiile”, a mai spus Voculescu. 

La finalul lunii septembrie, PSD a lansat o petiţie prin care cer Guvernului Cioloş să deblocheze ieftinirea medicamentelor. 

”Am semnat astazi petiţia prin care cerem Guvernului Cioloş să deblocheze ieftinirea medicamentelor pe care o adoptasem in guvernarea PSD. E vorba de reducerea cu 35% a medicamentelor originale care îşi pierd patentul - o decizie care trebuia să intre în vigoare la 1 iulie, dar a fost amânată de actualul ministru al Sănătăţii până la 1 noiembrie. Dacă cineva mi-ar cere să aleg între părinţi şi un prieten din altă ţară, i-aş alege fără să ezit pe părinţi. La fel, dacă e vorba să alegem între binele pacienţilor români şi binele companiilor multinaţionale de medicamente, i-aş alege fără să ezit pe români. Vă invit şi pe voi să semnaţi petiţia pentru ieftinirea medicamentelor”, scria atunci preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.