Un vlastar din Teiul lui Eminescu a fost plantat, joi, de către preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, la Praga, într-un eveniment alături de omologul ceh

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un vlăstar din Teiul lui Eminescu a fost plantat astăzi în Praga de către preşedintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, alături de omologul său ceh. Prin acest gest simbolic i-a fost adus un omagiu marelui nostru poet, Mihai Eminescu. La eveniment din Piaţa Păcii (Náměstí Míru) au luat parte, de asemenea, senatoarele Roberta Anastase şi Nicoleta Pauliuc”, au transmis, joi, reprezentanţii Senatului, pe pagina oficială de Facebook.

La rândul său, preşedintele Senatului a afirmat că a luat parte la eveniment ”cu emoţie, dar şi mândrie”.

”M-am bucurat să iau parte, în Praga, la omagierea marelui nostru poet naţional Mihai Eminescu. Cu emoţie, dar şi mândrie. Am plantat aici un vlăstar din Teiul lui Eminescu şi am dezvelit o placă comemorativă în Piaţa Păcii (Náměstí Míru), din capitala Republicii Cehe. Acest oraş are o semnificaţie aparte pentru simbolul culturii noastre naţionale: celebra lui fotografie din tinereţe a fost făcută în Piaţa Sf. Václav, din apropiere, în 1869, când avea doar 19 ani”, a scris, la rândul său, Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.