Preşedintele PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu a anunţat că în Voluntari au fost oprite abuziv candidaturile Alianţei USR-PLUS pentru alegerilor locale. El a precizat că au fost invalidate multe liste de susţinători, astfel încât numărul de semnături să fie mai mic decât cel minim care să permită depunerea candidaturilor. Biroul Electoral de Circumscripţie din oraşul Voluntari, Ilfov nu a permis depunerea, în completare, a semnăturilor pe suport informatic colectate de către Alianţă, mai spune fostul ministru al Sănătăţii în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ce mai face famiglia Firea-Pandele: În Voluntari, fieful lui Pandele, ne opresc abuziv candidaturile. Avem în echipa USR-PLUS Voluntari urbanişti, economişti, ingineri software, experţi contabili, profesionişti în domeniile lor de care celor din actuala administraţie le este foarte frică, pentru că ştiu că odată intraţi în consiliul local vor face tot posibilul să scoată la lumină tot ceea ce a fost bine ascuns timp de zeci de ani. Chiar în ziua publicării scandalului fabricii de semnături de la Sectorul 5, Biroul Electoral de Circumscripţie din oraşul Voluntari, Ilfov a votat opinia aberantă că scrisul persoanei care a semnat declaraţia din subsolul paginii cu semnături trebuie să fie acelaşi cu cel din fiecare casetă din lista respectivă în care au fost completate datele personale ale semnatarilor. Semnăturile noastre au fost strânse „pe bune”, în stradă, de voluntari care au vorbit cu fiecare om în parte. Sunt semnături a căror autenticitate este confirmată prin datele personale pe care fiecare voluntar şi le-a trecut în declaraţia de la sfârşitul fiecărei liste. Unii oameni au vrut să îşi scrie datele cu mâna lor, altora ne-a fost mai uşor să îi lase pe voluntarii noştri să le completeze şi ei doar au semnat. În nicio altă localitate nu s-a pus această problemă şi semnăturile de susţinere ,strânse în aceleaşi condiţii, au fost validate fără probleme”, a scris Vlad Voiculescu marţi pe Facebook. 

El a adăugat că marţi, ultima zi pentru depunerea candidaturilor, reprezentanţii Alianţei s-au prezentat cu un executor judecătoresc pentru a depune semnăturile pe suport informatic, însă cererea nu a fost primită spre înregistrare, iar refuzul a fost consemnat de către executor. Semmăturile au fost acceptat doar după ce Alianţa a ameninţat cu intervenţia Poliţiei, precizează Voiculescu.

„Pe acest considerent a fost invalidată o parte considerabilă din listele de susţinători depuse, astfel încât să rămână un număr de semnături mai mic decât cel minim necesar pentru a permite depunerea candidaturilor de către Alianţa USR-PLUS. Probabil că nu tot întâmplător, pentru a menţine numărul de semnături sub cele necesare, nu s-a permis depunerea ieri, în completare, a semnăturilor pe suport informatic colectate de către Alianţă. Astăzi ne-am prezentat cu un executor judecătoresc pentru a depune semnăturile pe suport informatic, însă cererea nici nu a fost primită spre înregistrare, refuz consemnat de către executor. Semnăturile electronice au fost acceptate doar după ce am ameninţat că vom solicita intervenţia Poliţiei şi după ce colegii noştri au stat 3 ore în faţa primăriei”, a completat Vlad Voiculescu. 

Acesta a mai spus că Alianţa USR-PLUS Ilfov va contesta hotărârea Biroul Electoral de Circumscripţie din oraşul Voluntari, Ilfov , fiind un abuz pentru împiedicarea candidaţilor în Voluntari la alegerile locale.



„Afişarea hotărârii a fost amânată cât de mult posibil pentru a nu mai avea timp de depunere a altor acte, azi fiind ultima zi din calendarul electoral de depuneri. Alianţa USR-PLUS Ilfov va contesta hotărârea întrucât reprezintă o încălcare a dispoziţiilor legale, un abuz evident care are ca singur scop împiedicarea candidaţilor USR PLUS să candideze la alegerile locale în Voluntari. Analizăm posibilitatea formulării de plângeri penale împotriva persoanelor ce au săvârşit şi alte abuzuri şi încălcări a legislaţiei, cum ar fi împiedicarea accesului reprezentantului nostru sau exprimarea opiniei şi influenţarea votului de către persoane ce nu aveau acest drept”, a explicat Voiculescu.

Bogdan Rolea, candidatul USR-PLUS la Primăria Voluntari a spus despre această situaţie revoltătoare că „semnăturile pe care le-am depus sunt strânse in stradă, direct de la cetăţenii Oraşului Voluntari. Am încredere totală în justiţia din Romania şi ne vom folosi de toate pârghiile legale pentru a contesta această „opinie” abuziva a unor membri din Biroul Electoral de Circumscripţie”.

De asemenea, avocata şi candidata USR-PLUS pentru Consiliul Judeţean Ilfov Oana Cambera a precizat că este încercată o intimidare a candidaţilor Alianţei.

„Acţiunile săvârşite de anumiţi membri ai Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 8 Voluntari, conectaţi prin diferite legături cu actualul primar, reprezintă grave abuzuri şi încercări de intimidare a candidaţilor noştri. Este singura circumscripţie electorală din Ilfov unde reprezentantului Alianţei în Biroului Electoral nu i-a fost permis accesul ori i-au fost îngrădite în mod repetat drepturile de a participa la procedura prevăzută de legea electorală. Dezbaterile şi invocarea articolelor de lege sunt egale cu zero în cadrul acestui birou electoral, unde mai nimeni nu vrea să asculte „de lege” şi unde trebuie să ne luptăm până şi pentru a obţine un număr de înregistrare. Utilizarea intimidării, singurul mecanism pe care aceşti oameni îl cunosc, disperaţi să îşi menţină reţeaua de relaţii, nu va împiedica însă Alianţa USR PLUS să continue eforturile de aplicare corectă a dispoziţiilor legale în Voluntari”, conchide postarea lui Vlad Voiculescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.