Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a publicat joi, pe pagina sa de Facebook, scrisoarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, către Guvernul Cioloş, în care îi informa că se opune „categoric” plafonării indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, întrucât măsura ar fi „extrem de dăunătoare”. Postarea lui Voiculescu are loc în contextul în care actualul ministru al Muncii, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că aceste indemnizaţii vor fi plafonate la un maximum de 1.800 euro pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultima perioada au apărut în spaţiul public mai multe semnale alarmante privind intenţia Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activităţi independente prin schimbarea radicală a Codului Fiscal. Aş vrea să subliniez cât se poate de clar că mă opun categoric acestor măsuri, pe care le consider extrem de dăunătoare şi contrare acţiunilor care ar trebui întreprinse pentru relansarea activităţii economice din România", spunea Liviu Dragnea, în 2016, către Guvernul Cioloş, într-o scrisoare deschisă postată, reluată miercuri de Vlad Voiculescu

La vremea respectivă, preşedintele PSD a solicitat o poziţie clară din partea Guvernului Cioloş cu privire la "intenţiile reale" pe care le are. 

"Totodată, consider că este absolut necesar să avem o poziţie clară din partea dumneavoastră cu privire la intenţiile reale ale Guvernului, întrucât informaţiile contradictorii care vin, în mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului generează confuzie şi îngrijorare în rândul investitorilor, salariaţilor şi al tuturor celorlalţi cetăţeni”, se mai arată în scrisoarea preşedintelui PSD.

Fostul ministru al Sănătăţii a ţinut să precizeze că acestă scrisoare nu este o glumă, ea fiind transmisă Guvernului Cioloş de către „apărătorul neamului, Liviu "Daddy" Dragnea”.

„Scrisoarea de mai sus nu este o glumă. Scrisoarea de mai sus este de la apărătorul neamului, Liviu "Daddy" Dragnea către tehnocraţii cei răi. Septembrie 2016. Ce va face PeSeDe astăzi? Va lua "o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului"...”, a conchis Vlad Voiculescu.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat duminică, la Antena 3, că Guvernul va "intra cu celeritate” şi în indemnizaţiile pentru creşterea copilului, astfel încât acestea să fie plafonate la un maximum de 1.800 de euro pe lună, urmând ca în aproximativ două săptămâni să fie adoptată o OUG prin care să se reglementeze această chestiune.

"Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maxim cât există în Europa la ora actuală, adică 1.800 de euro, cât are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a spus ministrul Muncii, întrebată despre indemnizaţiile pentru creşterea copilului.

Chestionată în continuare când se va rezolva situaţia acestor indemnizaţii, Olguţa Vasilescu a spus că "în maxim două săptămâni vom avea proiectul de OUG”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.