Europarlamentarul Vlad Gheorghe îl somează, sâmbătă seară, pe premierul Marcel Ciolacu să publice protocolul încheiat în vederea a ceea ce numeşte ”escrocheria «aero-Schengen»”. În caz contrar, politicianul afirmă că va cere în instanţa publicarea respectivului protocol, iar ”adevărul tot va ieşi la iveală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îl somez pe Ciolacu să publice protocolul în care el a cedat totul austriecilor pentru escrocheria "aero-Schengen"! Dacă nu-l publică, îl voi da în judecată şi adevărul tot va ieşi la iveală”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, Vlag Gheorghe.

Europarlamentarul cere premierului să spună ”dacă există un protocol politic secret în care Guvernul României a acceptat:

- să preia mii de migranţi din Austria;

-să întărească graniţele terestre în loc să le desfiinţeze;

- să renunţe la miliardele de euro despăgubiri pe care austriecii ni le datorează;

- să rămânem tot la mâna austriecilor, ba chiar cu condiţiile astea suplimentare pentru adevăratul Schengen: cel rutier”, a mai scris pe Facebook, Vlad Gheorghe.

Acesta susţine că ”incompetenţii ăştia au cedat totul austriecilor, în dauna României”.

”Era dreptul nostru de 11 ani să intrăm în Schengen şi punct, nu cu sferturi de măsură! Şi ca toţi escrocii acum încearcă să ne mintă că, de fapt, ne-au făcut o favoare. Nu vă merge”, a mai transmis europarlamentarul.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri seară, că din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană şi maritimă.

Austria a confirmat acordul cu România şi Bulgaria referitor la "Schengen Air", adică intrarea pe calea aerului fără control la frontieră, a confirmat sâmbătă Ministerul de Interne de la Viena pentru agenţia austriacă APA. Cel mai probabil, decizia se va aplica din martie.

Totuşi, a ţinut să precizeze Ministerul austriac de Interne, în prezent nu există negocieri privind aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere şi, prin urmare, nu există nicio dată fermă pentru aceasta.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.