Declaraţia ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor din cauza pestei cu "munca de la Auschwitz" este stupefiantă, a afirmat liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o altă afirmaţie stupefiantă a ministrului Daea, ne-a obişnuit cu multe până acum. Părea într-un mod stupefiant că ministrul Daea este în admiraţia a ceea ce s-a întâmplat la Auschwitz. Spunea: <<domn’ne, este o muncă extraordinară, acolo sunt doctori, acolo este armată>>. Cu alte cuvinte, vă daţi seama, ce se face acolo este un lucru de un înalt profesionalism”, a declarat, joi, la RFI, senatorul USR.

Vlad Alexandrescu spune că afirmaţia lui Petre Daea arată "un abis de insensibilitate".

"Arată un abis de insensibilitate şi aş chestiona mai departe pe chestiunea antisemitismului, de fapt, cât de departe merge acest abis şi până unde poate merge cineva care compară execuţia în masă a evreilor cu sacrificarea unor animale, pentru motive medicale. Aş întrerupe aici comparaţia, pentru că mi-e şi teamă să vorbesc de lucrurile astea, sunt lucruri care afectează conştiinţa, memoria, sensibilitatea a milioane de oameni şi cred că orice fel de comparaţie dusă în acest context este nefericită şi periculoasă”, a declarat senatorul USR.

Petre Daea a susţinut marţi seară la Antena 3 că porcii infestaţi trebuie incineraţi, afirmând că este o munca extraordinară, "ca la Auschwitz".

"Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic", a spus ministrul Petre Daea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.