Ministrul Economiei, Virgil Popescu, se arată convins că moţiunea de cenzură nu va fi votată şi cataloghează documentul drept unul care "nu este serios”. Popescu susţine, de asemenea, că are un "feeling” că parlamentarii UDMR nu vor vota moţiunea care ar duce la căderea Guvernului condus de Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Sunt convins că nu va trece această moţiune. Am, aşa, feeling-ul meu. Mai discut cu colegi parlamentari, evident. Nu cred că această moţiune are vreo şansă să treacă”, a afirmat Virgil Popescu, miercuri seară, într-o emisiune la Digi 24. 
 
Popescu a adăugat că nu crede că parlamentarii maghiari vor susţine demersul iniţiat de PSD privind căderea Guvernului.
 
"Colegi din UDMR spun că nu s-a luat o decizie în UDMR. Nu pot să ştiu eu acum ce va face UDMR, am văzut doar ce a anunţat liderul UDMR. Eu nu cred că UDMR va vota moţiunea de cenzură, este iar un feeling de-al meu, oricum noi le respectăm decizia, oricare ar fi aceasta”, a mai declarat Virgil Popescu.
 
El a catalogat documentul depus de PSD drept unul lipsit de seriozitate.
 
"Mie nu mi se pare o moţiune serioasă. Am citit-o şi eu şi mi se par lucruri complet neadevărate”, a spus Popescu, în acest context.
 
El a catalogat drept "aberantă” acuzaţia conform căreia Guvernul s-ar face responsabil de creşterea numărului de diagnostice de COVID-19, în condiţiile în care autorităţile au fost lipsite, o perioadă, de pârghiile legale pentru a dispune izolarea sau carantina celor care ar putea fi purtători ai virusului.
 
”Eu cred că toţi oamenii serioşi care se uită la Guvernul PNL îşi dau seama că a făcut tot ce se poate, cu toate blocajele care s-au pus în calea acestui guvern”, a concluzionat ministrul Economiei.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri pe Facebook, că moţiunea de cenzură va fi votată într-un plen reunit al celor două Camere ale Parlamentului luni, 31 august. Pentru ca Guvernul să pice sunt necesare minim 233 de voturi ale deputaţilor şi senatorilor. 
 
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea va decide în ziua votului cum vor proceda parlamentarii săi la moţiunea de cenzură. Acesta preciza că există o mie de motive pentru a fi dat jos Cabinetul Orban, însă nu doreşte ca UDMR să fie scos vinovat pentru problemele generate de pandemia de coronavirus, pentru morţii şi bolnavii de COVID-19. El nu a exclus varianta ca aleşii maghiari să se abţină la plenul reunit în care va fi votată moţiunea de cenzură.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.