Ministrul Energiei, Virgil Popescu anunţă, vineri, că România a depăşit deja gradul de umplere al depozitelor de gaze, potrivit calendarului asumat în faţa Comisiei Europene. Astăzi avem peste 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale dintr-un total de capacitate de 3,07 miliarde, a precizat ministrul într-un mesaj pe Facebook. El precizează că în niciun caz nu se pune problema ca populaţia sau clienţii protejaţi să nu aibă acces la gaze, la încălzire,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne pregătim pentru iarnă. România a depăşit deja gradul de umplere al depozitelor de gaze, potrivit calendarului asumat în faţa Comisiei Europene. Astăzi avem peste 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale dintr-un total de capacitate de 3,07 miliarde. Noi la 1 august, în faţa Comisiei Europene, ne-am angajat pe gradul de umplere că vom avea 46%. Noi avem deja acum aproape 50 %. La data de 1 septembrie va trebui sa avem 57 %, la data de 1 octombrie 66 % şi la 1 noiembrie 80 %”, spune Virgil Popescu. 

El precizează că ”în niciun caz nu se va pune problema în niciunul din scenarii ca populaţia sau clienţii protejaţi, cum le spunem noi, producţia de energie termică şi energie electrică, producţia critică de energie electrică, spitale, grădiniţe sau tot ce înseamnă clienţi protejaţi să nu aibă acces la gaze, să nu aibă încălzire”. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.