Ministrul Virgil Popescu a participat, joi, la întâlnirea de lucru cu prim-ministrul Republicii Elene Kyriakos Mitsotakis şi ministrul Energiei Kostas Skrekas, în cadrul vizitei oficiale a premierului român la Atena. Ministrul Energiei a anunţat că mâine va fi inaugurat interconectorul de gaze Grecia - Bulgaria, iar asta este o veste foarte bună şi pentru ţara noastră, din perspectiva diversificării rutelor şi surselor de aprovizionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astăzi am participat alături de prim - ministrului României Nicolae Ciucă la întâlnirea de lucru cu prim-ministrul Republicii Elene Kyriakos Mitsotakis şi ministrul Energiei Kostas Skrekas. Salut anunţul premierului grec de reactualizare a colaborării noastre în domeniul energetic, având în vedere că Grecia va deveni un nod de transport a gazului natural, care va acoperi inclusiv nevoile României”, spune Virgil Popescu, pe Facebook.

Ministrul continuă: ”Mâine va fi inaugurat interconectorul de gaze Grecia - Bulgaria, iar asta este o veste foarte bună şi pentru ţara noastră, din perspectiva diversificării rutelor şi surselor de aprovizionare”.

”În urma discuţiilor de astăzi, urmează ca împreună cu omologul meu Kostas Skrekas să semnăm un memorandum care să asigure continuarea proiectelor noastre comune în domeniul energiei, pe termen mediu şi lung. Cooperarea dintre România şi Grecia în domeniul energiei este una puternică”, mai afirmă Virgil Popescu. 

Premierul Nicolae Ciucă se află joi în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.