Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că "atunci când se iau decizii importante pentru viitorul energetic al României şi al Uniunii Europene se reactivează trompetele ruseşti", subliniind însă că România va deveni independentă energetic "indiferent de ce fac ei". "Tentativele trompetelor ruseşti de destabilizare ale României nu vor prinde, pentru că independenţa energetică înseamnă securitate pentru fiecare dintre noi. Şi acest obiectiv îl vom atinge", susţine Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Coincidenţe bizare le-am putea numi, dar nu este vorba despre aşa ceva. Am observat, din nou, că atunci când se iau decizii importante pentru viitorul energetic al României şi al Uniunii Europene se reactivează trompetele ruseşti. Fie absentează de la voturi importante, deşi în spaţiul public mai au puţin să îşi rupă cămaşa de supărare şi îngrijorare, fie se apucă de live-uri şi îşi dau cu părerea aruncând cu «fumigene retorice», nefundamentate pe argumente valide, ca de obicei", a scris, miercuri seară, pe Facebook, Virgil Popescu.

El a adăugat că, "din interese meschine sau politicianiste trompetele nu ţin cont de interesul ţării noastre".

"România va deveni independentă energetic indiferent de ce fac ei. Iar independenţa energetică ne-o vom dobândi folosind energia nucleară, energia regenerabilă şi gazul ca şi combustibil de tranziţie. Strategie susţinută şi de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. În contextul actual de securitate, la şedinţa CSAT din luna martie, s-a punctat clar că se impune realizarea independenţei energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile şi nucleare civile. Aşa că tentativele trompetelor ruseşti de destabilizare ale României nu vor prinde, pentru că independenţa energetică înseamnă securitate pentru fiecare dintre noi. Şi acest obiectiv îl vom atinge", a conchis ministrul Energiei.

Reacţia vine după ce, miercuri, liderul AUR George Simion, cu care Popescu a avut mai multe dispute şi care a criticat constant activitatea ministrului, a postat o înregistrare pe contul său de Facebook, în care se află la biroul ministrului Energiei şi i se spune că acesta nu e la birou, alături de afirmaţia "De la începutul săptămânii ministrul Energiei nu a venit la muncă”. 

De asemenea, recent, fostul premier Mihai Tudose a postat pe Facebook un text ironic la adresa ministrului Energiei, afirmând, printre altele, că "atunci când spunem criză energetică în România, spunem Virgil Popescu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.