Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că nu crede că la nivel naţional a scăzut consumul de energie, aşa cum arată unele date, el explicând că această reducere trebuie corelată cu faptul că în România, după adoptarea legislaţiei în acest sens, a crescut numărul prosumerilor, care folosesc energie regenerabilă şi care nu se regăsesc în statistici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Faptul că a scăzut consumul de energie cu vreo 5% să ştiţi că nu înseamnă neapărat că românii nu mai consumă. A crescut foarte mult şi partea de prosumer, partea de oameni, de companii care îşi folosesc energia regenerabilă pentru autoconsum, îşi pun panouri fotovoltaice pe acoperişuri, iar acest lucru nu este dispecerizabil, adică nu se regăseşte pe statisticile Transelectrica, se găsesc la nivel de distribuitori. Pentru că am stat să vedem dacă cu adevărat comportamentul a scăzut... nu cred, pentru că în paralel a crescut foarte mult partea de prosumer, odată cu modificarea legii, la sfârşitul anului trecut, prin care am încurajat acest lucru, a crescut, cred că de la câteva sute la zeci de mii şi este în creştere exponenţială numărul de prosumeri în România”, a afirmat ministrul Energiei, miercuri seară, la Digi 24. 
 
Întrebat dacă la nivel politic s-a luat o decizie privind reglementarea prin act normativ a unei reduceri a consumului de energie în instituţiile publice, ministrul a răspuns că nu s-a discutat acest subiect, aceasta fiind "o decizie politică şi nu e o decizie luată”. 
 
El a spus că trebuie alocaţi bani pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice, dar şi a iluminatului public.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.