Ministrul Energiei, Virgil Popescu s-a întâlnit, miercuri, cu Ilham Aliyev preşedintele Republicii Azerbaidjan, căruia i-a mulţumit pentru efortul uriaş pe care îl face pentru implementarea Coridorului sudic al gazelor şi pentru contribuţia semnificativă în ceea ce priveşte securitatea aprovizionării cu gaze a Europei. Ministrul Energiei a transmis că a doua fază de dezvoltare a Coridorului sudic al gazelor ar fi o contribuţie remarcabil de valoroasă la consolidarea securităţii energetice a Europei. România reiterează intenţia de a include infrastructura de transport oferită de Interconectorul România-Bulgaria şi gazoductul BRUA în planul de extindere a Coridorului de Sud de Gaze către Balcani şi Europa Centrală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi am avut o discuţie cu Ilham Aliyev preşedintele Republicii Azerbaidjan. În cadrul conversaţiei s-a subliniat că relaţiile dintre cele două state se bazează pe principiile parteneriatului strategic şi, în acest sens, s-a remarcat importanţa Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic”, a transmis ministrul, pe Facebook.
 
Virgil Popescu a precizat că ”preşedintele Aliyev şi-a exprimat încrederea că vizita sa va contribui la extinderea cooperării în domeniul energiei între ţările noastre”.
 
”Totodată, am discutat despre relaţiile dintre Azerbaidjan şi UE, iar preşedintele azer a subliniat dezvoltarea cu succes a acestor relaţii şi a remarcat că semnarea documentelor privind parteneriatul strategic între Azerbaidjan şi alte 9 state membre UE este un bun indicator în acest sens”, a mai spus ministrul Energiei. 
 
Virgil Popescu a afimat că, în calitate de reprezentant al Guvernului României, i-a mulţumit pentru efortul uriaş pe care îl face pentru implementarea Coridorului sudic al gazelor şi pentru contribuţia semnificativă în ceea ce priveşte securitatea aprovizionării cu gaze a Europei.
 
”De asemenea, am transmis că a doua fază de dezvoltare a Coridorului sudic al gazelor ar fi o contribuţie remarcabil de valoroasă la consolidarea securităţii energetice a Europei. România reiterează intenţia de a include infrastructura de transport oferită de Interconectorul România-Bulgaria şi gazoductul BRUA în planul de extindere a Coridorului de Sud de Gaze către Balcani şi Europa Centrală”, a menţional ministrul. 
 
Virgil Popescu a mai arătat că i-a spus preşedintelui Aliyev că salută ”extinderea activităţii companiei azere SOCAR în ţara noastră”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.