Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că nu îi înţelege pe colegii de la USR care au marşat pe blocarea acestor investiţii în energie hidro, care este o energie curată, şi a adăugat că nu vorbim de dezastru, ci de construcţii care au fost începute şi sunt în stadiu de finalizare de 80% sau 90% şi care ar putea aduce 200 sau 250 de megawati în sistemul naţional de energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt în dezacord total cu colegii de la USR, nu vorbim de dezastru, vorbim de construcţii care au fost începute, sunt în stadiu de finalizare de 80% sau 90%, cum e Bumbeşti Jiu şi Răstolniţa şi mai sunt multe în ţară, care au fost începute înainte de a fi definite ariile protejate”, a spus ministrul. 

El a continuat: ”S-a dat drumul la arii protejate şi campion a fost guvernul Cioloş, în 2016, atunci s-au blocat practic investiţiile”. 

Virgil Popescu a precizat că ”nu îi înţelege pe colegii de la USR care au marşat pe blocarea acestor investiţii în energie hidro, care este o energie curată”.

”Nu vorbim de a distruge ariile protejate cu construcţii noi, ci de a finaliza construcţii care sunt în diferite stadii de realizare, faptul că au fost definite ulterior arilie protejate, peste aceste construcţii, eu cred că putem să ne gândim şi la alte lucruri care s-au încercat. Vorbim de 200 sau 250 de megawati care ar putea fi aduşi în sistemul naţional de energie şi ar fi un lucru benefic pentru România”, a mai spus ministrul. 

Despre complexul energetic Oltenia, ministrul a spus că se doreşte o creştere a producţiei de cărbune.

”Avem capacităţi de producere a energiei electrice, la Oltenia, de cărbune, o creştere cu 300 de megawati oră a energiei electrice, produsă de Complex, în jur de 600 de persoane care vor trebui să fie anagajate până la data de 1 mai, când preconizăm să începem creşterea de producţie de energie electrică”, a mai spus el. 

USR a sesizat Curtea Constituţională pe proiectul de lege prin care PSD, PNL, UDMR şi AUR au dat undă verde construirii de hidrocentrale mici în ariile protejate.

Formaţiunea acuză majoritatea parlamentară că prin aceste prevederi „apără interesele băieţilor deştepţi din energie şi îi scapă de răspundere penală pe cei care au cheltuit circa 300 milioane de euro în proiecte ilegale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.