Consilier de stat pentru ordine publică şi siguranţa cetăţeanului, la Cancelaria premierului, Virgil Guran a afirmat că au existat discuţii în interiorul PNL ca să nu mai fie sesizat un conflict juridic la CCR privind moţiunea de cenzură depusă în sesiunea extraordinară. El a adăugat că este dezbătută momentan „orice variantă care este benefică pentru o guvernare care este absolut necesară”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat miercuri la Antena 3 dacă este adevărat că până la finalul sesiunii extraordinare PNL nu mai face sesizare la CCR şi dacă a fost discutat acest lucru în partid, Virgil Guran a răspuns:  „Da, s-a discutat acest lucru în partid, dar va trebui să vedem ce are de gând să facă PSD, după care vom acţiona ca atare. Aşa cum am spus întotdeauna, noi suntem într-o perioadă foarte grea şi ne interesează că trebuie să guvernăm şi avem multe lucruri de rezolvat. Vom vedea ce hotărăşte PSD şi, în funcţie de ce mişcare face, vom reacţiona şi noi”.

Liberalul a adăugat că ideea de a bullversa echilibrul guvernării în această perioadă de pandemie, printr-o moţiune de cenzură, nu este bună.

„După părerea noastră e neconstituţional, pentru că se spune că o singură dată pe sesiune. Şi asta e adevărat că nu spune care sesiune şi atunci ar trebui să decidă CCR. Să vedem. Încă nu s-a anunţat oficial că nu se va merge la Curte. Deocamdată se discută orice variantă care este benefică pentru o guvernare care este absolut necesară. Ideea de a bulversa în momentele grele echilibrul care s-a creat cât de cât în România, nu cred că este o idee bună”, a conchis Guran, la Antena 3. 

Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a declarat că un nou CEx al partidului va avea loc vineri, unde va fi stabilit şi calendarul pentru votarea moţiunii de cenzură şi rămâne de văzut dacă ea va fi votată până la finalul lunii august.

Ludovic Orban a afirmat că analizează posibilitate să sesizeze un conflict juridic de natură constituţională la CCR în legătură cu depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. Premierul a adăugat că în 30 de ani nu a exista aşa ceva şi anume depunerea unei moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară. 

Premierul a avut în acest sens o întâlnire marţi cu parlamentarii PNL. 

Moţiunea de cenzură va fi citită în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului de joi, de la ora 12.00. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.