Senatorul Virgil Guran (PNL), a declarat vineri, la Digi24, despre comasarea alegerilor locale cu parlamentare, că există o discuţie în partid şi în coaliţie, dar încă nu s-a ajuns la o concluzie comună. El a afirmat că argumentul pentru comasare este de a putea să realizăm aceste alegeri în trei luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu sper că da, se va ajunge până la urmă la o concluzie comună, este clar, nu numai în privinţa alegerilor dar suntem totuţi două partide cu gândoire diferită, fiecare cu gândirea lui şi avem nevoie de discuţii, avem nevoie de argumente, dar important este că de când suntem la guvernare întotdeauna s-a ajuns la o gândire comună pe care am respectat-o împreună”, a spus Virgil Guran, întrebat dacă se va ajunge la un consens privind comasarea alegerilor parlamentare şi locale, în 2024. 

Virgil Guran a precizat că este greu, dacă nu le comasează, ţinând cont că alegerile pentru locale, parlamentare şi prezidenţiale trebuie să aibă loc începând din octombrie, noiembrie şi decembre, trei rânduri de alegeri iar la prezidenţiale să fie şi două tururi.

”Argumentul este clar că ar fi în primul rând de dată şi de a putea să realizăm aceste alegeri în trei luni”, a spus Guran. 

Senatorul PNL a confirmat că există discuţii în partid şi în coaliţie pe acest subiect. 

”Există şi există în oarecare măsură şi în coaliţie această discuţie dar este adevărat, încă nu s-a ajuns la o concluzie comună. Se va ajunge”, a mai spus el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.