Premierul Viorica Dăncilă susţine, într-un interviu pentru Adevărul, că va merge la referendumul pe Justiţie declanşat de preşedintele Klaus Iohannis, deşi mai mulţi lideri PSD au anunţat că boicotează. Premierul exclude varianta ordonanţei de urgenţă pe Justiţie, subiect care a dus la demiterea lui Tudorel Toader. Cât despre relaţia cu Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă spune: „Nu sunt erou pentru că l-am contrazis“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu cred că doamna Birchall va veni cu această ordonanţă de urgenţă (pe justiţie - n.r.) şi eu nu cred că în acest moment este timpul să dăm ordonanţă de urgenţă”, a afirmat Dăncilă, în interviul pentru Adevărul.
 
Întrebată dacă subiectul e încheiat din punctul său de vedere, premierul a răspuns: „Da, subiectul e închis. (...) Legile au trecut deja prin Parlament, iar în altă ordine de idei intrăm în campanie electorală. Eu cred că trebuie să ieşim din această perioadă în care discutăm numai despre justiţie. Pe mine, ca premier, ca alianţă PSD-ALDE, nu ne avantajează acest lucru. Toate lucrurile bune pe care le-am făcut, şi s-au făcut multe lucruri bune, nu se văd pentru că noi discutăm numai şi numai despre justiţie. Din punct de vedere al încălcării statului de drept, le-am cerut punctual liderilor europeni să spună cu ce a încălcat Guvernul statul de drept. De când sunt eu prim-ministru, de un an şi trei luni , am dat patru ordonanţe. Pe timpul lui Cioloş, s-au dat unsprezece ordonanţe. Nu a fost nicio problemă. Şi atunci s-au făcut modificări în Coduri”.

În legătură cu modul în care ar putea fi afectat electoral PSD după votul de miercuri din Parlament pe Codul penal, Viorica Dăncilă a spus: „Eu cred că oamenii văd şi aspectul bun, văd că s-au făcut foarte multe nedreptăţi. Vom vedea. Cred că ceea ce se va întâmpla pe 26 mai va demonstra dacă alianţa PSD-ALDE a avut dreptate sau nu”.
 
Ea a spus că, în opinia sa, referendumul nu are sorţi de izbândă.

„Şi să vă spun de ce. M-am uitat astăzi la întrebări. Eu vă spun că într-un sat, într-o comună, nu se înţelege efectiv ce se vrea prin a doua întrebare. Este greu ca omul să fie interesat de ceea ce scrie acolo. Deci mi se pare că până şi întrebarea este neinspirată”, a precizat Dăncilă.
 
Viorica Dăncilă a spus că vrea să meargă la vot la referendum, dar dacă va exista o decizie de boicot la nivelul partidului o va respecta.
 
Întrebată dacă e o tensiune între ea şi Dragnea şi dacă s-a schimbat ceva în relaţia lor, Viorica Dăncilă spune: „Nu, eu n-aş putea spune că s-a shimbat ceva şi sper să nu se schimbe nimic. Şi cred că nici dânsul nu-şi doreşte acest lucru, pentru că este o opinie diferită. Şi cred că fiecare trebuie să avem anumite opinii şi să ne susţinem punctul de vedere atunci când considerăm că el este corect. Să-l argumentăm şi să venim cu punctul nostru de vedere”.
 
În legătură cu faptul că această opinie diferită a fost prezentată ca un act de răzvrătire, ca un act de curaj al ei, Dăncilă a spus: „Eu nu-l văd aşa şi ştiţi foarte bine că sunt un om echilibrat. Nu pot să vorbesc despre mine ca despe un om răzvrătit. Şi nici despre un act de curaj. Dacă-ţi spui punctul de vedere şi-ţi menţii propria viziune, este un lucru firesc, nu este un act de curaj. Nu aş vrea să fiu acum un erou pentru că am luat o anumită decizie care a fost contrară unor colegi”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.