Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, în debutul şedinţei de Guvern. Că va fi modificată legislaţia pentru ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales din nou prin vot direct de către cetăţeni. Premierul susţine că acest lcuru va da mai multă legitimitate şi respondebilitate preşedinţilor care vor puneîn practică strategiile pentru care cetăţenii i-au ales. ”Preşedintele Consiliului judeţean nu trebuie să facă obiectul negocierilor între partide”, spune premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem în şedinţa de astăzi un act normativ prin care modificăm modul de alegere a preşedintelui Consiliului Judeţean. Am înţeles mesajul cetăţenilor, respectiv dorinţa de a avea un rol mai important în ceea ce priveşte alegerea factorilor de decizie”, a spus, luni, premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta a explicat că se va reveni la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene în mod direct de către cetăţeni.

”Vom modifica legislaţie, astfel încât preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales din nou prin vot direct de comunitatea locală. Revenirea la votul uninominal va creşte legitimitatea, reprezentativitatea şi stabilitatea preşedinţilor consiliilor judeţene, cei care împreună cu primarii şi consilierii pun în aplicare proiectele pentru dezvoltarea comunităţilor locale”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Aceasta consideră că ”preşedintele Consiliului Judeţean nu trebuie să facă obiectul negocierilor între partide”.

”Trebuie să reprezinte voinţa cetăţenilor din fiecare judeţ, exprimată prin vot. Legitimitatea dată prin vot este esenţială pentru fiecare preşedinte de consiliu judeţean pentru că îl responsabilizează să pună în practică obiectivele pentru care cetăţenii au dat votul”, a încheiat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.