Premierul Viorica Dăncilă a spus, marţi, întrebată despre decescretizarea proctocoalelor între Parchetul General şi SRI, că trebuie să se ajungă "la un moment zero", iar "pentru sănătatea societăţii şi pentru creşterea încrederii în instituţiile statului trebuie să vedem tot ce se întâmplă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că trebuie să ajungem la un moment zero şi cred că pentru sănătatea societăţii, creşterea încrederii în instituţiile statului trebuie să vedem tot ce se întâmplă pentru a ne putea edifica cu multe lucruri care au apărut în spaţiul public. Consider că este necesar să facem acest lucru şi, după cum ştiţi eu chiar am cerut public desecretizarea", a declarat premierul, care a participat, marţi, la manifestările organizate de Ziua Jandarmeriei. 

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat, vineri, protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009. Protocolul a fost semnat în februarie 2009 de procurorul general Tiberiu Niţu şi prim-adjunctul SRI Florian Coldea şi a înlocuit documente similare încheiate chiar imediat după înfiinţarea de către Guvernul Năstase a Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA), actuala DNA.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.