Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, că nu a mai ţinut legătura cu Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu sau Irina Tănase din momentul în care nu a mai fost preşedinte al partidului. Dăncilă a afirmat că o admiră pe Elena Udrea care ”a fost o femeie puternică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată dacă se consideră o femeie puternică, Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, la A7TV că au fost un test pentru ea toate greutăţile prin care a trecut.

”Cred că a fost un test pentru mine, am arătat că am stat în picioare şi nu am făcut nici măcar un pas înapoi, indiferent de greutăţile pe care le-am avut. A fost o perioadă în care şapte bărbaţi de stat şi-au propus să dea jos de la guvernare o femeie. Am ţinut întotdeauna cont că nu trebuie să îi dezamăgesc pe cei care cred în mine şi nu trebuie să dezamăgesc femeile din România, pentru că am fost prima femeie prim-ministru şi dacă nu arătam că sunt un om puternic, un om muncitor, un patriot, un om capabil să ducă ţara într-o direcţie bună, sunt convinsă că aveau de suferit multe femei care promovau în politică”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă a adăugat că a susţinut întotdeauna femeile în politică.

”Am susţinut femeile în politică, aşa cum am spus, nu le-am susţinut pentru că sunt femei, sunt femei foarte bine pregătite, femei cu experienţă, expertiză profesională şi sunt convinsă că promovarea lor aduce un plus. Am susţinut femei, am fost preşedinta Organizaţiei naţionale de femei a PSD, am ajuns la procentul de 30% femei în Parlamentul României, am susţinut femei şi în Guvernul României, secretari de stat”, a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă mai ţine legătura cu Lia Olguţa Vasilescu, cu Gabriela Firea sau cu Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a răspuns că nu a mai avut un dialog cu aceste persoane.

”Din păcate cu toate doamnele pe care le-aţi enumerat nu am mai avut dialog, nu am mai discutat, dar am o relaţie foarte bună cu femeile din organizaţiile din ţară, cu preşedintele de organizaţii. Chiar azi am vorbit cu mare majoritate din ele”, a declarat Dăncilă.

Întrebată, de asemenea, dacă o admită pe Elena Udrea, Dăncilă a declarat că aceasta este o femeie puternică.

”Da, a fost o femeie puternică. Am admirat faptul că a avut curaj şi nu a dat un pas înapoi. Am admirat că a fost o femeie elegantă şi este o femeie elegantă. Nu aş putea spune ce nu mi-a plăcut. Poate faptul că a politizat foarte mult anumite proiecte, din spusele altora. Nu aş putea spune ce nu mi-a plăcut, poate că a făcut parte din partidul care a redus cu 25% salariile, pensiile, partidul care a închis spitale. Acest lucru nu mi-a plăcut, dar am admirat curajul Elenei Udrea”, a declarat Dăncilă.

Fostul premier a adăugat stilul său nu a fost unul extravagant.

”Stilul meu nu a fost niciodată extravagant. Nu am accesorii extrem de scumpe. Elena Udrea probabil şi-a permis mult mai mult. Soţul Elenei Udrea a fost om de afaceri şi şi-a permis aceste lucruri.Dar aici cred că este şi o abordare greşită. Dacă poţi să justifici şi poţi să îţi permiţi, de ce să nu poată cineva să îşi ia un accesoriu scump?”, a mai precizat Viorica Dăncilă.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.