Candidatul la alegerile prezidenţiale Viorel Cataramă susţine că nu are niciun dosar la CNSAS, iar documentele prezentate în adeverinţa făcută publică în cursul zilei de joi ”sunt false”, nefiind semnate de el. Cataramă anunţă că va cere o expertiză grafologică şi va contesta preambulul Adeverinţei. ”S-a pus în mişcare maşinăria ştirilor false, clădite pe încălcări grave ale legii”, susţine Cataramă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorel Cataramă a transmis, vineri, un comunicat de presă în care afirmă că a fost la CNSAS pentru a consulta documentele care au stat la baza emiterii adeverinţei pe numele său.

”Nu am niciun dosar la CNSAS. Nu există niciun eventual angajament de informator/colaborator. Datele din Adeverinţă sunt luate din dosarul unui terţ, cetăţeanul olandez HVR”, susne Viorel Cataramă.

Canidatul la alegerile prezidenţiale afirmă că ”documentele prezentate sub semnăturile «W» sau «Voicu» sunt false”, nefiind semnate de el.

”Actele false au fost introduse în dosar, înainte ca acesta să ajungă la CNSAS, instituţia punându-mi la dispoziţie toate actele solicitate, atitudinea angajaţilor fiind extrem de profesionistă. Voi contesta preambulul Adeverinţei şi voi cere expertiza grafologică. Voi întreprinde toate demersurile pentru ca persoanele/instituţiile implicate să fie aduse în faţa justiţiei”, a mai transmis Viorel Cataramă.

Acesta a precizat, de asemenea, că va solicita stenograma şedinţei Colegiului CNSAS şi va informa opinia publică despre o eventuală încălcare a legii sau a regulamentelor.

”În concluzie, în România s-a pus în mişcare maşinăria ştirilor false, clădite pe incălcări grave ale legii, după modelul SUA. Promotorii Statului Naţiune trebuie impiedicaţi prin orice mijloace să crească şi să-şi consolideze poziţia pe scena publică”, mai arată Cataramă în comunicat.

Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) a anunţat, joi, că a finalizat verificare candidaţilor la alegerile prezidenţiale, fiind emise adeverinţe pentru toţi cei care au fost cercetaţi, În ceea ce-l priveşte pe Viorel Cataramă, CNSAS reţine că apare în documente ca informator al Securităţii, dar nu avut calitatea de colaborator.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.